Gemeente Deerlijk investeert 2,25 miljoen euro in nieuw gemeentelijk depot

Een gedeelte van het vroegere textielbedrijf Movelta in de Weverijstraat zal omgebouwd worden tot nieuw gemeentelijk depot. © DRD
Redactie KW

De gemeenteraad zette unaniem het licht op groen voor de aankoop van een gedeelte van het vroegere textielbedrijf Movelta in de Weverijstraat. Die ruimte zal heringericht worden tot gemeentelijke loods. Een investering van 2,25 miljoen euro voor de aankoop van het gebouw en de inrichting.

“De loods in de Stationsstraat is al jaren veel te krap om er de gemeentelijke diensten comfortabel te kunnen huisvesten”, stelt schepen van Patrimonium Regine Rooryck (CD&V). “Het gebouw barst uit zijn voegen. Er is te weinig plaats om het vele materiaal in onder te brengen. Daardoor moest er materiaal buiten opgeslagen worden en hadden we nog extra opslagruimtes op andere locaties nodig. Die versnippering van opslagruimtes werkte contraproductief. Door al het materiaal te centraliseren op één plaats zal er veel efficiënter gewerkt kunnen worden.”

In 2021 verhuizen

“Voor het nieuwe gemeentelijk depot is een investering voorzien van 2,25 miljoen euro. Dat bedrag omvat zowel de aankoop van het gebouw als de herinrichting van het pand tot gemeentedepot. Zo moeten er nog nieuwe kantoren en een sanitair blok gerealiseerd worden. Het pand is ideaal gelegen, is voldoende ruim en er is bovendien een ruime parking. Als het een beetje meezit, moeten we in de loop van 2021 kunnen verhuizen naar de nieuwe locatie.”

(DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier