Gemeente De Haan schenkt 300 mondmaskers aan het Zeepreventorium

Schepen Sociale Zaken Marleen Schillewaert en burgemeester Wilfried Vandaele overhandigen 300 mondmaskers aan Nick Marlein, directeur Patiëntenzorg, en Bruno Wattiez, algemeen coördinator van het Zeepreventorium. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Het Zeepreventorium in De Haan kreeg maandagmiddag 300 mondmaskers overhandigd door het gemeentebestuur. Vrijwilligers maakten deze in het mondmaskeratelier dat onlangs werd opgericht in het ontmoetingscentrum Kerklommer.

“Nadat wij aan al onze inwoners vijf gratis comfortmaskers ter beschikking stelden, werkt een hele ploeg vrijwilligers ondertussen verder aan een voorraad stoffen maskers. Een eerste lading van driehonderd maskers is voor het personeel van het Zeepreventorium: de patiënten die hier verblijven, zijn uitermate kwetsbaar”, zegt burgemeester Wilfried Vandaele.

Grote inspanningen

Het Sociaal Huis van De Haan coördineert de actie met de mondmaskers. De gemeente stelde ook gratis pakketjes met stoffen ter beschikking voor mensen die van thuis uit hun steentje willen bijdragen. “In de loop van de coronacrisis hebben wij als gemeente al bijzondere inspanningen geleverd om onze grote zorginstellingen te helpen: in het woonzorgcentrum Duneroze in Wenduine richtten wij een heuse ziekenboeg in, al onze instellingen kregen gezichtsbeschermers en mondmaskers, sommige zelfs overalls. Daarvoor haalden we heel de stock van onze technische dienst leeg”, knipoogt burgemeester Wilfried Vandaele.

Naar huis

In het Zeepreventorium worden de bezoekersstromen in goede banen geleid via nadars. Binnenkort worden alle personeelsleden en gasten er opnieuw getest en mogen, voor het eerst sinds 13 maart, de kinderen nog eens naar huis. “Met Moederdag werd de bezoekregeling al licht uitgebreid, maar onze gasten kijken er ook enorm naar uit om eens naar huis te mogen. Normaal zit dit er wel aan te komen: we bereiden ons al voor op het weekend van Onze Lieve Heer Hemelvaart”, zegt directeur Patiëntenzorg Nick Marlein.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier