Gemeente Beernem stelt 10 computers ter beschikking aan kinderen uit kansarme gezinnen

© (Foto AVH)
Redactie KW

Door de sluiting van de scholen schakelen ook de Beernemse leerkrachten over op preteaching. Veel leerlingen krijgen digitaal les waarbij werken op een computer vereist is. De gemeente Beernem stelt nu tien computers ter beschikking om ook kinderen uit kansarme gezinnen de kans te geven om de online lessen te volgen.

Sommige gezinnen bezitten de middelen om een computer te kopen niet waardoor hun kinderen lesinhoud dreigen te missen. Met de beslissing om tien computers aan kinderen uit kansarme gezinnen in bruikleen te geven , wil Beernem elk kind gelijke onderwijskansen te geven.

Schepen van Sociaal Beleid Vicky Reynaert (sp.a): “Voor mij is het van essentieel belang dat ieder kind gelijke kansen krijgt, zeker in crisistijden. Wij hebben daarom het initiatief genomen om de directies van alle basisscholen op ons grondgebied te contacteren. Uit onze rondvraag bleek dat er nood was aan computers voor een tiental gezinnen. Na een sociaal onderzoek hebben we beslist om 10 computers in bruikleen te geven aan die gezinnen die daar nood aan hebben. Het gaat om 4 laptops uit de gemeentelijke ICT-infrastructuur, 1 laptop die ons geschonken werd, en 5 chromebooks die we voor dat doel zullen aankopen.”

De computers geven de mogelijkheid aan de leerlingen om van thuis uit de lessen mee te volgen. Voor de aankoop van de Chromebooks gebruikt de gemeente het budget ‘kinderarmoede’. Het gaat om een investering van 1449,75 euro. “Het is de bedoeling dat de Chromebooks na bruikleen terugbezorgd worden aan het Sociaal Huis, zodat ze in een verdere fase kunnen worden ingezet in het project huiswerkbegeleiding dat we zullen uitrollen”, besluit Reynaert.

(AVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier