Gemeente Avelgem groepeert alle zorginitiatieven in Avelgem Zorgt

De Avelgemse burgemeester Lut Deseyn heeft de inwoners van haar gemeente op de hoogte gebracht van de recentste gemeentelijke maatregelen, en roept op de genomen maatregelen strikt na te leven. Ze deed dat via een videobericht op haar Facebookpagina.

“De gemeentelijke crisiscel is dagelijks in overleg”, verwijst Deseyn naar de uitzonderlijke werking van het gemeentelijk bestuur. “In samenspraak met de huisartsen en op vraag van de Vlaamse Dienst Zorg en Gezondheid heeft Avelgem belangrijke wijzigingen aangebracht in de organisatie van de gemeentelijke dienstverlening. Er wordt een gemeentelijke triagecentrum opgericht, waar onze huisartsen hun krachten zullen bundelen. Zo zal de zorg-efficiëntie een stevige boost krijgen en worden de spoedartsen minder belast. De gemeente Avelgem zorgt voor administratieve en logistieke ondersteuning.”

De burgemeester roept voorts op om bij ziekte de huisarts op te zoeken. Hij kan je dan doorverwijzen naar het triagecentrum, dat zich in sporthal Ter Muncken bevindt, en ook instaat voor de inwoners van Spiere-Helkijn. Uit eigen beweging het centrum opzoeken wordt afgeraden. Tot slot werd jong en oud nog aangeraden ‘in hun kot’ te blijven, en niet te hamsteren. Deseyn sloot haar boodschap af met enkele bemoedigende woorden. “Zorg goed voor elkaar, elk in jullie gezin, en neem jullie verantwoordelijkheid op. Samen geraken wij hierdoor!”

De volledige videoboodschap van burgemeester Lut Deseyn is te bekijken via deze link: https://bit.ly/2wy0pUB.

Avelgem zorgt voor solidariteit

In aanloop naar de internationale Dag van Geluk op 20 maart werd ‘Avelgem Zorgt’ opgericht, een vrijwilligersplatform voor de gemeente Avelgem waar alle zorginitiatieven in en rond Avelgem gegroepeerd worden. Het platform telt ondertussen al zo’n 700 leden.

Solidariteit is het codewoord bij ‘Avelgem Zorgt’. Op 18 maart publiceerde het een publieke brief die de Avelgemnaren aanspoorde deze deugd massaal in de praktijk te brengen in deze coronatijden. Avelgem Zorgt lanceerde zo een gecoördineerd initiatief waarbij er een databank aan vrijwilligers werd aangelegd. Ouderen, hulpbehoevenden, mensen met een beperking of zij die levensnoodzakelijke ondersteuning nodig hebben, kunnen rekenen op deze dienst. Wie geen tijd heeft om zich aan te sluiten bij ‘Avelgem Zorgt’, kan zijn steentje bijdragen door katoen te doneren aan het Sociaal Huis in Avelgem. De stof zal gebruikt worden om mondmaskers te vervaardigen.

Wie van de Avelgemse zorgdiensten gebruik wenst te maken, kan een verzoek sturen naar de Facebookpagina van ‘Avelgem zorgt’. Telefonisch zijn schepenen Caroline Valck (0478 060 999) en Tom Beunens (0495 601 889) bereikbaar. Zij zullen dan zo snel mogelijk een vrijwilliger het nodige laten doen. (JS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.