Gemeente annuleert grote evenementen

Redactie KW

Het gemeentebestuur heeft beslist om de grote evenementen die worden georganiseerd in eigen organisatie af te gelasten. Het gaat hier onder meer om Bubbels aan zee, de Oogstfeesten in Leffinge, de augustuskermis in Middelkerke, de Noordzeefakkeltocht, Streetmart in Westende, de Lombardsijdse feesten, het Landbouwweekend en Bier aan Zee. Met andere woorden: zowat alle zomerevents en nazomerevents in Middelkerke moeten er aan geloven.

“Meest aangewezen beslissing”

Schepen voor Toerisme Tom Dedecker (Lijst Dedecker): “Door de sterke stijging van de besmettingscijfers en de strikte maatregelen is dit de meest aangewezen beslissing. Toen we merkten dat de besmettingen de slechte kant uitgingen, beseften we meteen dat de nu al strikte beperkingsmaatregelen nog zouden verstrengen. Na overleg hebben we deze beslissing genomen.”

“We gaan ervan uit dat het Belgisch kampioenschap voor junioren op 5 september wel doorgaat, net als de Apero Sundays op zondagmiddag. Ook North Sea Classics en het vuurwerk op 15 augustus zijn niet afgelast. Dit zijn evenementen waar we met registratieplicht en de afstandsmaatregelen alles kunnen beheersen. Zoals al aangekondigd zijn de avondmarkten afgelast maar blijft er wel donderdagmarkt in Middelkerke. (PBM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier