Gemachtigde opzichters zijn weer paraat

Bij de start van het nieuwe schooljaar werden de gemachtigde opzichters ontvangen op het gemeentehuis. (Foto CLY)
Redactie KW

Bij de start van het nieuwe schooljaar heeft het gemeentebestuur de gemachtigde opzichters op het gemeentehuis uitgenodigd voor een kleine receptie. Dit als blijk van dank voor hun inzet.

De gemachtigde opzichters verrichten in vele gemeenten bijzonder nuttig werk aan oversteekplaatsen voor kinderen. Zij ontlasten niet alleen de plaatselijke politiekorpsen maar zorgen er op de eerste plaats voor dat de scholieren veilig van en naar school geraken. Het gemeentebestuur van Lendelede weet dit werk van deze vrijwilligers naar waarde te schatten en nodigde hen bij het begin van het nieuwe school jaar uit voor een kleine receptie.

In weer en wind

De dienst gemachtigde opzichters werd in Lendelede 25 jaar geleden in het leven geroepen. Oorspronkelijk werden er zes mensen ingezet en ondertussen zijn het er zeven geworden. Frans Malysse was er als eerste bij en doet nog altijd trouw zijn beurt. Ook Raoul Rigolle en Eric Gallo behoorden tot de pioniers.

Burgemeester Magda Dewaele benadrukte dat de gemeente bijzonder gelukkig is met het werk van de opzichters. “Wij weten het werk van de opzichters, die in weer en wind de oversteekplaatsen bemannen, echt naar waarde te schatten. Dat er in al die tijd nog geen enkel zwaar ongeval gebeurd is, is voor een groot deel aan deze mensen te danken”, benadrukte de burgemeester.

Volgende oversteekplaatsen worden ook dit schooljaar weer bemand: Heulsestraat, Winkelsestraat, Stationstraat, Sint-Jozefsstraat, Nieuwstraat afrit parking. In Sente zorgt de politie voor de oversteek van de kinderen en dit van 7.45 uur tot 8.30 uur en van 12.45 uur tot 13.15 uur. Volgende gemachtigde opzichters zorgen voor de veiligheid: Raoul Rigolle, Antoon Martin, Maddy Deseyne, Marleen Volon, Eric Gallo, Frans Malysse en Michel Honoré (niet op de foto).

(CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier