Triduüm 2021 in de Sint-Janskerk

© (Foto MD)
© (Foto MD)
Redactie KW

Van donderdag 11 tot zondag 14 maart heeft het Triduüm plaats in de Sint-Janskerk.

Van donderdag tot zaterdag is er om 17.40 uur telkens Rozenkrans, gevolgd om 18 uur door een eucharistieviering. Op zondag 14 maart wordt de 542ste verjaardag van het groot Mirakel gevierd. Om 17.40 uur is er rozenkrans, om 18 uur een eucharistieviering met het feestelijk afsluiten van het triduüm en de herdenking van het grote Mirakel. Predikant is Pater Mark Kemseke o.m.i. De vieringen kunt u volgen via de link die u kan vinden op: www.kerknet.be/pastorale-eenheid-sint-bertinus-poperinge-vleteren ; www.mariaommegang.be en FB Maria-Ommegang. Poperinge.

“We kondigen elk jaar de feestelijkheden rond Onze-Lieve-Vrouw van Sint-Jan aan in het jaarblad. Een werk dat reeds begint enkele weken na de noveen in juli. Het jaarblad krijgt zijn definitieve plooi in het najaar. In maart vorig jaar werden we geconfronteerd met covid. Wat we vorig jaar nog niet konden – we hadden de uitrusting en de technische bagage niet – kan gelukkig wel dit jaar. Sinds Kerst streamen we de eucharistieviering op zondag. Ook deze feestdagen met het triduüm willen we op die manier bij u in de huiskamer brengen, want zoals de kaarten er nu bij liggen mogen slechts 15 mensen samenkomen in de kerk. (ook voor de eucharistieviering.) Wat kan u dan wel doen? Op YouTube zoekt u het kanaal van Onze-Lieve-Vrouw van Sint-Jan. Elke dag – van 11 tot 14 maart – zal u er de nieuwe viering op terug vinden. Via de website van de pastorale eenheid bieden we u ook een rechtstreekse link aan”, zegt secretaris Rita Mareco.

“De kerk is in de loop van de dag gewoon open. U kunt dus gerust even binnenspringen om even te bidden, wat stil te vallen, een kaarsje te ontsteken bij het beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Sint-Jan. U kunt echter ook geld overschrijven op het rekeningnummer BE 86 7390 1598 0850 met de vermelding ‘kaarsje of driedagenbrander ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van Sint-Jan’. Dan steken wij voor u de nodige kaarsen aan in de kerk, bij het beeld van Maria. De prijzen voor de verschillende kaarsen zijn de volgende: klein kaarspotje 0,50 euro, driedagenbrander 2,50 euro. Daarnaast bieden wij u in de kerk ook in die dagen een van de overgebleven tegeltjes met de beeltenis van Bernadette aan. Het is iets voor de snelle beslissers. De prijs voor zo’n tegeltje is 2,50 euro”, aldus pastoor Dominiek Moens.

(AHP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.