Stefaan Casteleyn (48) wordt nieuwe pastoor van Deerlijk

Marc Messiaen trekt naar Avelgem, Stefaan Casteleyn vervangt hem.© MVD
Marc Messiaen trekt naar Avelgem, Stefaan Casteleyn vervangt hem.© MVD
Redactie KW

Lang hebben de inwoners van Deerlijk niet moeten wachten op hun nieuwe pastoor. Stefaan Casteleyn (48), van het naburige Nieuwenhove en behorend tot de pastorale eenheid Sint-Paulus, vervangt Marc Messiaen bij de buren in Deerlijk.

Pastoor Stefaan Casteleyn (48) is al ruim een kwarteeuw werkzaam in Waregem. “Ik was slechts 27 jaar toen ik van de bisschop een parochiale opdracht kreeg in Waregem”, zegt hij. “Ik werd medepastoor met diverse taken in de Waregemse wijken. Na het overlijden van de Nieuwenhoofse pastoor Antoon Soens kreeg ik een vaste stek en woning in het dorp der mirakelen. In 2016 werd ook Nieuwenhove opgenomen in de nieuwe pastorale eenheid onder leiding van de pastoor-deken.”

Stefaan bracht zijn kinder- en jeugdjaren door in het centrum van Brugge. Mijn ouders hadden er een kruidenierswinkel die later evolueerde naar een winkel in de toeristische branche. Ik volgde lager en middelbaar onderwijs in de buurt en studeerde één jaar in Gent. Op mijn 19de koos ik voor mijn opleiding tot priester. Op 28 juni 1998 werd ik in de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Brugge tot priester gewijd en ging daarna in Rome twee jaar Bijbelse theologie studeren.”

In beweging

De Ninovieten weten dat hij sportief ingesteld is. “Ik ben graag in beweging en zet dagelijks veel meer dan 10.000 stappen. Ik wandel graag en loop als het past. Ik verplaats me ook graag met de fiets. Het is gezond en er zijn geen parkeerproblemen. Een uurtje fitness kan er ook bij om de conditie op peil te houden.

“Ik wil nu zoveel mogelijk mensen contacteren. Hopelijk is dit tegen september makkelijker dan nu door de coronabeperkingen. Als er geloofsvragen zijn, wil ik daar zeker op ingaan. Ik hoop ook de vrijwilligers te ontmoeten en te motiveren. Zonder hen kan het niet. Samenwerken en iedereen zijn talenten laten gebruiken is het belangrijkste.”

Bereikbaar

De nieuwe pastoor is ook optimaal bereikbaar. “Altijd is veel gezegd maar toch bijna altijd. Dit is belangrijk en in deze tijd van smartphones en computers is dit praktisch ook haalbaar. Dit ligt mij en ik denk dat, mocht ik geen roeping tot priester gekregen hebben, ik programmeur zou geworden zijn.” (MVD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.