Priester Bart Geryl, pastoor en moderator van de federatie Harelbeke, neemt ontslag uit priesterambt

Priester Bart Geryl.© LOO
Priester Bart Geryl.© LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Priester Bart Geryl, pastoor en moderator van de federatie Harelbeke, legt het priesterambt neer. Vanaf 1 juli zal hij geen priesterlijke taken meer vervullen.

In januari 2016 werd priester Bart Geryl ingehuldigd als nieuwe pastoor in de federatie Harelbeke. Monseigneur Jozef De Kesel benoemde Bart Geryl in oktober 2015 tot pastoor en moderator in de federatie Harelbeke met ingang van 1 januari.

Zaligverklaring pater Lievens

Priester Bart is geboren op 3 september 1975 en werd tot priester gewijd op 2 juli 2000. Hij was sinds 2002 leraar aan de scholengemeenschap St.-Michiel in Roeselare. In 2011 werd hij bovendien aangesteld als postulator (aanvrager) van de zaligverklaring van pater Constant Lievens.

Via een persbericht liet Bart Geryl weten dat hij ontslag neemt uit het priesterambt. “Enige tijd geleden heb ik aan de bisschop van Brugge bekend gemaakt dat ik het priesterambt wens neer te leggen. Vanaf 1 juli zal ik geen priesterlijke taken meer vervullen”, schrijft hij.

“Niet meer mogelijk te functioneren”

“Aan deze beslissing is een hele tijd van beraad en onderscheiding voorafgegaan. Na deze bekendmaking is het voor mij niet meer mogelijk nog te functioneren.”

“Ik hield eraan u van deze beslissing op de hoogte te brengen. Ik wens u te danken, u die ik in de voorbije jaren van dichtbij of veraf heb mogen leren kennen als collega-priester, medewerker of gewoon als medemens. Ik wens u van harte vrede en alle goeds toe.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten