Pastor Hilde neem na dertien jaar afscheid van wzc Maria Rustoord: “Het was een roeping!”

Evelyne Raes (links) volgt Hilde Decuyper op als pastor van wzc Maria Rustoord.© FODI
Evelyne Raes (links) volgt Hilde Decuyper op als pastor van wzc Maria Rustoord.© FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Op zaterdag 3 april neemt Hilde Decuyper tijdens de paasviering in het wzc Maria Rustoord afscheid als pastor. Zij wordt opgevolgd door Evelyne Raes.

Hilde Decuyper (62) is getrouwd met Luc en woont in Brugge. Ze is mama van twee kinderen en oma van vijf kleinkinderen. Op 1 september 2007 kwam Hilde in dienst als pastor in het wzc Maria Rustoord.

“Dit was een nieuwe stap na 28 jaar leerkracht godsdienst te zijn geweest in het secundair onderwijs in het Sint-Lodewijkcollege in Brugge. Het was een sprong in het onbekende, maar een weloverwogen keuze, een roeping” bekent ze.

“Meer dan 13 jaar mocht ik pastor zijn voor bewoners, familie, medewerkers en vele anderen in het wzc Maria Rustoord. Ik ben daar heel dankbaar voor.”

Gemeenschappelijke raakvlakken

Op 3 januari 2021 om 8 uur stipt meldde Evelyne Raes zich aan bij het onthaal van het wzc Maria Rustoord. Op die dag startte immers haar nieuwe uitdaging als opvolger van Hilde Decuyper.

Eerst zou Hilde haar de kneepjes van het vak leren om dan op zaterdag 3 april – tijdens de paasviering – de fakkel definitief door te geven aan Evelyne. Alhoewel zij elkaar op voorhand nog niet hadden gezien en dus helemaal niet kenden, blijken ze toch een aantal gemeenschappelijke raakvlakken te hebben.

Evelyne Raes (41) is getrouwd met Geert en woont in de Nachtegaalstraat in Ingelmunster. Ze werkte 20 jaar als leerkracht godsdienst in Roeselare. In haar vrije tijd houdt ze van wandelen, fietsen en creatief bezig zijn.

Aandacht en liefde geven

Waarom koos Hilde voor deze job als pastor en waarom wil Evelyne in haar voetsporen treden? “We voelen ons beiden door God geroepen om zijn liefde en goedheid onder de mensen te brengen en te getuigen dat ook ouderen de nodige aandacht, liefde en ondersteuning moeten krijgen. Liefde, kwetsbaar leven goed verzorgen… bemind zijn boven alles. We willen op die manier de blijde boodschap kunnen doorgeven”, zegt het duo.

Na haar afscheid zal Hilde nu meer vrije tijd hebben om te wandelen, fietsen, puzzelen, dansen, zingen, zorg te bieden aan haar ouders en actief bezig te zijn met de kleinkinderen. Geen gevaar dus voor het zwarte gat.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.