Kerkfabrieken Maldegem hebben geen zin in fusie, bisdom Gent negeert hun zorgen

© LV
Redactie KW

Dat de vijf Maldegemse parochies in de toekomst onder een koepel zouden komen is niet naar de zin van de kerkfabrieken van Adegem, Kleit en Middelburg. Zij willen het bisdom Gent op andere gedachten brengen.

Na de fusies van de gemeenten kwam ook de fusies van de parochies aan de orde. Die drang naar fusies werd nog versterkt door het dalend aantal geestelijken. Voor Maldegem zou dit betekenen dat de vijf parochies in de toekomst een parochie zouden vormen waardoor er voor enkele kerk een nieuwe toekomst moet gezocht worden.

Negatief advies

Leden van de kerkfabrieken van Adegem, Kleit en Middelburg hebben vorig jaar in een schrijven aan het bisdom Gent hun ongenoegen geuit omdat de kerkfabrieken niet betrokken werden bij de opmaak van de plannen voor de fusies van de parochies.

Zij hebben ook een negatief advies voor de fusie van de Maldegemse parochies opgestuurd. Pastoor Luc Mertens heeft zich niet gemengd in de opstelling van het advies. Vijf maanden later hebben die kerkfabrieken nog geen antwoord gekregen van het bisdom.

“Wij hebben zelfs nog geen bevestiging van de ontvangst van ons schrijven gekregen”. Klonk het teleurgesteld bij de drie kerkfabrieken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier