Aangepaste Maria Ommegang in Poperinge

Redactie KW

Dit weekend trekt de Maria Ommegang-processie door de Poperingse straten. Ook dit jaar is het volgens een aangepast programma. De noveen ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van Sint-Jan gaat wel door.

“De Maria Ommegang zelf kan, net zoals vorig jaar niet plaatsvinden”, vertelt Rita Mareco van het Maria Ommegangcomité. “Op processiezondag, 4 juli, trekt het beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Sint-Jan om 15u op de versierde praalwagen wel door de Poperingse straten.”

Online vieringen

“Gelovigen mogen dit jaar meestappen achter de wagen, maar hiervoor werden duidelijke afspraken gemaakt”, gaat Rita verder. “We volgen de richting van het verkeer. Er mogen twee bubbels naast elkaar lopen op een afstand van 1,5 m . Een bubbel kan bestaan uit twee mensen van hetzelfde gezin, in andere gevallen loop je alleen. Ook de mondmaskerplicht is van toepassing. Met Donkere Ommegang volgen wij opnieuw de richting van het verkeer. Ook hier moet er voldoende afstand tussen de deelnemende gelovigen zijn.”

De noveen ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van Sint-Jan gaat in Poperinge door, net zoals vorig jaar. In de Sint-Janskerk is er nu ook internet. Hierdoor kan de pontificale eucharistieviering op processiezondag gevolgd worden, net zoals de andere (eucharistie)vieringen van de noveen. De link voor deze vieringen is terug te vinden op www.kerkinpoperinge.be .

Kinderzegening

Dit jaar wordt er wel een kinderzegening gehouden op maandag 5 juli. Wie maandagnamiddag naar de kerk komt, moet de richtlijnen ter plaatse volgen. Ook de andere vieringen vinden plaats op de gewone uren, maar wel volgens de huidige coronamaatregelen. De Mariawake vindt plaats op zaterdag 3 juli. De Sint-Janskerk is op de andere momenten open. (LBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier