777 bezwaarschriften tegen nieuwe Kortrijkse moskee

Een beeld van hoe de nieuwe moskee er zal uitzien.© gf
Een beeld van hoe de nieuwe moskee er zal uitzien.© gf
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Exact 777 mensen besloten een bezwaarschrift in te dienen tegen de nieuwe Kortrijkse moskee. Dat het er heel wat zouden zijn, was vorige week al duidelijk. Gemeenteraadsleden Wouter Vermeersch en Carmen Ryheul (Vlaams Belang) gingen er toen al 89 afgeven op het stadhuis.

Volgens het duo is er in de buurt geen draagkracht voor het project. “Er zijn dan ook een hele pak bezwaarschriften ingediend”, aldus Wouter Vermeersch. De partij spoorde mensen actief aan om een bezwaarschrift in te dienen. Hoeveel van die klachten ook effectief van buurtbewoners komen, is nog niet duidelijk.

Jaren nadat de verhuizing van de Kortrijkse moskee Atakwa naar de Brugsesteenweg werd aangekondigd, diende de moslimgemeenschap vorige maand een aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning in. Atakwa wil het voormalige winkelpand van Bio-Planet ombouwen tot een ‘veelzijdig religieus en cultureel centrum’.

Een online infosessie moest de buurtbewoners mee aan boord krijgen, maar dat lijkt dus maar deels gelukt te zijn. Het totale aantal bezwaarschriften wordt wellicht pas volgende week bekend gemaakt. “En uiteraard zullen we die allemaal bekijken en beoordelen”, klinkt het op het stadhuis.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.