Gelijkspel in ‘derby’ tussen FC Refugee en beloften SVV Damme

FC Refugee, een team met voetbaltalent van over de hele wereld, nam het op tegen de beloften van SV Damme. © PDV
Redactie KW

De in het opvangcentrum aanwezige voetbaltalenten die al enkele weken trainen bij SVV Damme speelden zaterdagnamiddag voor het eerst een volwaardige wedstrijd voor publiek. Na een degelijke wedstrijd stond een 1-1 op het scorebord.

“Voor een beloftenwedstrijd komt er opmerkelijk veel publiek opdagen”, wist SVV voorzitter en burgemeester Joachim Coens nadat hij de aftrap van de wedstrijd gaf. “Alvast een positief signaal.” Het was dan ook geen gewone wedstrijd. Uit meer dan tachtig bewoners van het opvangcentrum met enig voetbaltalent liet jeugdcoördinator Ronny Vandewoestijne twintig spelers opdraven. Voor de gelegenheid was dan ook een ruim aantal wissels toegestaan. “Voor deze vriendschappelijke wedstrijd werd dit zo met de arbiter afgesproken. Net zoals de korte pauzes om de wissels ordentelijk te laten verlopen”, stelt Vandewoestijne.

Alleen thuismatchen

“Ondanks het feit dat ze nog maar een goeie drie weken samen trainen, bracht FC Refugee het er erg goed van af. Ik ben fier op die jongens en natuurlijk ook op onze eigen beloften die hier op onze positieve manier aan meewerken. Gezien de taalbarrière werkte ik met nummers op hun positie in het veld aan te geven. Het systeem bleek goed te werken.” Het hele opzet smaakt duidelijk naar meer dus blijven de vluchtelingen trainen op maandag en donderdag.

“Wij staan zeker open voor andere tegenstanders”, aldus trainer Ronny Vandewoestijne.© PDV

Intussen toonden al enkele andere ploegen zich bereid om een wedstrijd te spelen tegen FC Refugee. “We staan daar zeker voor open”, zegt trainer Ronny Vandewoestijne, “maar jammer genoeg kunnen we niet op verplaatsing gaan want er zijn geen middelen voor transport.” (PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier