Geldinzameling voor echtpaar dat na gezinsdrama in cel zit

Andy D.B. en Cindy M. GF
Redactie KW

De sociaal ingestelde Gina Vanhaecke uit Izegem roept op om het Roeselaars echtpaar, dat met zijn dochtertje uit het leven wou stappen, een nieuwe levenskans te geven.

Zo plant Gina Vanhaecke een geldinzameling tijdens de marktdagen in Roeselare en Izegem. Voorts wil ze spaarpotjes zetten in horecazaken en winkels, die bereid zijn mee te werken.

Pijnpatiënte

Gina Vanhaecke pakt met haar initiatief uit omdat ze weet hoe het er bij Andy D.B., zijn vrouw Cindy M. en hun elfjarig dochtertje de jongste jaren aan toe ging. “Het echtpaar zag geen uitweg meer in de geld- en vooral gezondheidsproblemen van Cindy. De vrouw was een pijnpatiënte, die voorgoed aan het ziekbed was gekluisterd. Enkel morfine kon haar pijn verzachten. De hele toestand zette ook een domper op de activitieten in het bedrijf van Andy. Het echtpaar verzonk in een diepe depressie. Het zag geen uitweg meer in zijn leven.”

Moordpoging

Andy D.B. ondernam al een zelfmoordpoging, Cindy M. overwoog euthanasie. Het echtpaar besloot uit het leven te stappen en hun dochtertje mee de dood in te nemen. Andy en Cindy willen hun dochtertje niet met een trauma voor de rest van haar leven achterlaten.

Het gezinsdrama kon nipt worden vermeden tijdens de woningbrand die Andy D.B. stichtte. Het Kortrijkse parket liet de vader opsluiten voor moordpoging op zijn dochter en brandstichting, de moeder enkel wegens moordpoging. De advocaten van het echtpaar betogen dat opsluiting geen oplossing is. “Andy en Cindy zijn mentaal kapot. Een aangepaste behandeling in een psychiatrische instelling is stellig aangewezen.”

(JPT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.