Geitenorde bestaat 40 jaar en organiseert groots volksfeest tijdens de Geitenfeesten

Vlnr. Marc Hillewaere, Brecht Cornette, Franky Buyse, Eric D'hoop, Lieven Defever, Mathijs Verleye, Patrick Vandewalle, Rik Neyens, John Arteschene en Frederik Rosseel; Bart Lamote was verontschuldigd. © Koen Kerkaert
Redactie KW

Op zaterdag 13 juli organiseren de ‘Tien apostels van de Geitenorde’ in zaal Geitenhove hun 39ste Geitefeesten. Naast de gastronomische barbecue willen de organisatoren hun jubileum extra luister bij zetten met een optreden van Three Third XL.

“De Geitenorde werd opgericht in 1979 en was oorspronkelijk een kaartclub”, vertelt Marc Hillewaere, voorzitter én de enige die als bestuurslid alle activiteiten heeft meegemaakt.

“Vanaf 1980 werden de Geitefeesten een onvervalste traditie op onze Sint-Jozefsparochie waar jong en oud telkens weer massaal aan zijn trekken kwam. Het volksfeest van vroeger met een grootse avondmarkt waar de grote massa op af kwam, hebben we al eventjes achter de rug. Er werden toen zelfs auto’s verkocht en in 1985 stond er een heuse moddercatch op de affiche.” Toch kan de Geitenorde nog steeds rekenen op een vast publiek van ruim 300 deelnemers voor de barbecue.

Vedettenparade

“Tot midden de jaren 90 was de Amersveldestraat tot aan de statie verkeersvrij gemaakt en trokken we met man en macht een grote tent op waar de vedetten het publiek uit zijn dak deden gaan. In die tijd waren Vlaamse zangers en zangeressen nog betaalbaar. Danny en Conny Fabry, Dana Winner, Lisa Del Bo, Yasmine, Garry Hagger, Sandra Kim, Micha Marah, Sam Gooris, Paul Severs, Isabelle A, zelfs Natalia is onze revue gepasseerd”, mijmert Marc. “Wim Ravel en Joe Harris dronken een fles sterke drank voor ze opkwamen en Luc Steeno is nog met zijn scheenbeen tegen een piket van de tent aangelopen waardoor hij zijn bloemen niet meer kon of wilde ophalen.”

“Door onze kleinschalige organisatie en om de kosten wat te drukken zijn we noodgedwongen overgestapt op coverbands. Alhoewel die groepjes qua ambiance niet moeten onderdoen. The Fools, De Pilchards en ‘t Westvlams Gemiengeld Vintekoor bewezen de voorbije jaren dat ze wisten hoe ze een zaal moesten entertainen.”

“Dit jaar hebben we gekozen voor de Hollandse zussen van Three Third XL. Een enthousiaste jonge coverband met swingende ritmes en een breed repertoire van verschillende muziekstijlen die driestemmig worden gebracht. Klassieke nummers van toen, verrassende medleys en de grootste hits van het moment zullen er een waardevol jubileumfeest van maken. Ook onze enthousiaste sponsors dragen daartoe bij”, aldus Marc. “Zonder hen zou de organisatie van deze jaarlijkse happening en de Livinusfeesten in november moeilijk haalbaar blijven.”

Programma

Vanaf 19.30 uur kan je aanschuiven aan het barbecue-buffet. Voor de kleintjes is er ook een springkasteel voorzien. Rond 22 uur treedt Three Third XL zo’n anderhalf uur op. Volwassenen betalen voor de barbecie 15 euro, voor de kinderen tel je 8 euro neer. Wie alleen naar het optreden komt, betaalt 10 euro, kinderen kijken gratis. (Koen Kerkaert)

Kaarten zijn alleen in voorverkoop te verkrijgen via 051 70 29 06 of marc.hillewaere@crelan.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier