Geiten maken plaats voor WK-dorp in Oostnieuwkerke

Miquel Vancompenolle. (Foto JCR) © (Foto JCR)
Redactie KW

Ook in Oostnieuwkerke zullen de wedstrijden van de Rode Duivels op groot scherm bekeken kunnen worden. Miquel Vancompenolle van café De Oude Tramstatie bouwt in de wei nabij het café een mini WK-dorp.

Miquel Vancompenolle, uitbater van café De Oude Tramstatie op de hoek van de Meulebroekenlaan en de Sleihagestraat, maakt zich volop op voor het wereldkampioenschap voetbal. Enkele weken geleden broedde hij al op het plan om ook ergens in Oostnieuwkerke een groot scherm te plaatsen waar voetballiefhebbers de wedstrijden kunnen volgen.

“Eigenlijk wou ik graag op het dorpsplein in Oostnieuwkerke iets doen omtrent het voetbalkampioenschap. De plek leent zich er echt toe om iets dergelijks te doen. Na het afhaken van een jeugdvereniging, die door de examens toch niet kon helpen bij het organiseren, zocht ik naar een andere oplossing.”

Die werd uiteindelijk gevonden in een weide vlakbij het café dat Miquel uitbaat. “Nabij De Oude Tramstatie ligt nog een stukje grond waarop momenteel enkele geiten grazen. Van die plaats maken we een gezellig supportersdorp.” Miquel vertoont er straks niet alleen de wedstrijden van de Rode Duivels, maar ook voor andere belangrijke WK-matchen kunnen voetballiefhebbers er terecht. “In totaal kan een 300-tal personen de wedstrijden op een zes vierkante meter groot scherm volgen.”

Goedkope pint

Het WK-dorp in Oostnieuwkerke is totaal niet te vergelijken met dat bijvoorbeeld op het Polenplein in Roeselare. Dat vindt Miquel niet erg. “ik vind het belangrijk dat er ook in een kleine gemeente iets te doen is rond een dergelijk groot evenement.”

De caféuitbater hoopt alvast om veel voetballiefhebbers uit het Stadense over de vloer te krijgen. Miquel lanceert alvast een leuke actie om hen naar zijn café te lokken. Zodra de Belgen op voorsprong staan, kunnen alle klanten de hele match lang genieten van een pintje tegen 1 euro. De toegang tot het WK-dorp nabij het Oostnieuwkerkse café ligt nabij de parking van het café. Daar wordt maandag voor het eerst een poort geopend die toegang zal geven tot het grasplein. (BF)