Geinz heeft met ‘Heavy Metal’ derde Rosse Ridder-album klaar

© foto Frank
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Anderhalf jaar na zijn laatste album pakt cartoonist Frits ‘Geinz’ Deblieck uit met een nieuwe strip rond De Rosse Ridder. ‘Heavy Metal’ verzamelt opnieuw 86 gags over het absurde leven van het komieke middeleeuwse personage.

Geinz ontpopt zich na zijn uren als metser tot begenadigd striptekenaar. Zo bracht hij al meerdere albums van Inspecteur Blomme en De Rosse Ridder uit. Van dat laatste personage is nu het derde album te koop. “De strips van de Rosse Ridder, ooit begonnen als parodie op De Rode Ridder, zijn telkens gags van drie strookjes”, zegt Geinz. “Aan dat concept is nog nooit iets veranderd. De tekenstijl die ik hanteer, laat toe dat ik vlug een nieuwe gag kan tekenen en er dus snel veel kan verzamelen. Telkens ik richting negentig nieuwe gags ga, kan ik een nieuw album uitbrengen.”

In De Rosse Ridder-reeks zagen eerder al ‘Masters of the Universe’ en ‘Apocalyps’ het licht. Het nieuwste album kreeg de titel ‘Heavy Metal’ mee. “Ik geef die strips altijd de naam van één van mijn hobby’s“, lacht Frits. “Masters of the Universe was een tekenfilmserie waar ik verzot op was en films en literatuur rond het einde van de wereld kunnen me ook wel bekoren.”

“Afgaande op de titel van mijn nieuwste album kan je al raden wat mijn favoriete muziekstijl is. Het leuke is dat ik met ‘Heavy Metal’ meteen ook enkele leuke gags kon maken rond ridders in grote harnassen. (lacht) De moppen zijn alledaags, al durf ik er af en toe wel eens een figuur uit de populaire cultuur in te stoppen. Zo komt de cast van FC De Kampioenen er eens in langs, net als Pinhead uit de horrorfilm Hellraiser en historische figuren zoals Jan Breydel.”

Dit keer kreeg Geinz voor de scenario’s de hulp van stripcollega’s Ivan Claeys en Herman Roosen (bekend van Dirkjan, red.). “Niet dat ik geen inspiratie genoeg had, maar het is altijd fijn als je eens andere invloeden toelaat. Dat zorgt voor een frisse wind in de strip. Ondertussen zijn er ook al heel wat scenario’s voor het vierde album klaar.” (vadu)

‘Heavy Metal’ kost 10 euro en is te koop via www.geinz.be en via een reeks andere online webshops.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier