Geert is de man achter Facebookpagina ‘Verrassend Vloethemveld’: “Vloethemveld verveelt nooit”

Geert Anseeuw met zijn trouwe viervoeter Ziggy. (foto BC)

Reeën spotten, dat is een van de favoriete bezigheden van Geert Anseeuw. Samen met zijn hond Ziggy en geladen met twee fototoestellen trekt Geert dagelijks twee keer het Vloethemveld in. Het bos aan zijn deur heeft geen geheimen meer voor de Zedelgemnaar. “Dit is puur ontstressen voor mij.”

‘s Morgens voor dag en dauw trekt Geert Anseeuw zijn wandelschoenen aan, doet zijn hond Ziggy de leiband om, neemt zijn fototoestellen bij de hand en vertrekt om een fikse wandeling te maken in het Vloethemveld. “Mijn vrouw en ik staan om 5 uur op. Een uurtje of nog iets later beginnen Ziggy en ik aan onze wandeling. We stappen één tot twee uren. ‘s Avonds trekken we opnieuw het bos in. Dit is puur ontstressen voor mij. Niet alleen wandelen, maar ook wild spotten en vastleggen op camera”, begint de Zedelgemnaar.

“Dagelijks ruim ik afval in het bos. Het is helaas een pest”

Toeval of niet, maar tijdens onze interviewwandeling spotten we een reetje in het Vloethemveld. Iets wat bovengetekende er eerder nog nooit meemaakte. “Of het aan mijn stem ligt? Je bent niet de eerste die dat zegt”, lacht Geert. “Nu is het seizoen, ik spot er bijna dagelijks. Op mijn Facebookpagina Verrassend Vloethemveld deel ik mijn foto’s. Ik heb die pagina aangemaakt toen de coronalockdown begon. De interesse in het Vloethemveld is enorm gegroeid de voorbije maanden. Er zijn honderden meer bezoekers en ook de reacties op mijn pagina zijn zeer positief.”

Ruim afval op

Geert juicht het alleen maar toe dat steeds meer mensen de weg vinden naar het Vloethemveld. “Dit bos verveelt mij nooit. Ik ben blij dat er nu meer mensen van deze schoonheid kunnen genieten. Maar de medaille heeft ook een keerzijde. Soms zie ik honden zonder leiband. Maar zij moeten absoluut aan de lijn. Ze zijn een groot gevaar voor het vele wild en voor kleine kinderen die onverwacht van achter een hoek kunnen opduiken.”

“Bij deze wil ik de mensen ook nog vragen om hun afval alsjeblieft weer mee te nemen naar huis. Ik gebruik mijn hondenpoepzakjes bijna dagelijks om plastic en blikjes op te ruimen. Ondertussen heb ik een album met foto’s van het sluikstorten. Het is helaas een pest.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier