Geert Demuynck uit Westvleteren verkoopt al 35 jaar diepvriesproducten

Redactie KW

Geert Demuynck toert al vijfendertig jaar rond in de regio met zijn diepvrieswagen. Zijn klanten kiezen elke maand uit een assortiment van vierhonderd producten om hun diepvriezer terug mee aan te vullen.

Geert (56) woont samen met zijn echtgenote Carine Saelens (56) in de Kruisstraat in Westvleteren. Al in zijn jeugdjaren hield Geert ervan om verkoper te spelen. “Mijn moeder, Paula Desmet, had een kruidenierswinkeltje in Noordschote. Wanneer die gesloten was, speelde ik winkeltje. Toen ik school liep in Diksmuide, nam ik dozen met Marsrepen mee die ik op de speelplaats verkocht. Ik had mijn vaste standplek op de koer en was steeds uitverkocht”, lacht hij.

Op zijn eenentwintigste krijgt Geert de kans op een job bij het voormalige ijsjesproducent Frisa, het bedrijf waar zijn vader Maurice werkte. “Twaalf jaar lang reed ik met mijn diepvriesproducten rond aan de kust. Toen mijn vader in 1990 met pensioen ging, nam ik zijn ronde in de Westhoek over”, vertelt Geert.

Voorbereiding

Sinds 2001 is Geert zijn eigen baas. “Ik vond het toen het gepaste moment om de stap te wagen. Door de jaren heen had ik een goeie band opgebouwd met mijn klanten en tegelijk is het voor mij een uitdaging om de concurrentie met de grootwarenhuizen aan te gaan.” Van die concurrentie heeft Geert helemaal niks gemerkt. “Ik heb een grotere diepvrieswagen kunnen kopen en mijn assortiment zelfs kunnen uitbreiden tot vierhonderd verschillende producten”, vertelt hij trots. “Van aperitief tot dessert, ik verkoop het allemaal.”

(NDO)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West van vrijdag 4 april

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.