Geert Bekaert uit Beselare nieuwe directeur van CWGC West-Europa Centraal

Met Geert Bekaert heeft de Commonwealth War Graves Commission (CWGC) sinds deze maand een nieuwe area director die de leiding heeft over het onderhoud en de conservatie van al haar oorlogsbegraafplaatsen en monumenten in het gebied ‘West-Europa Centraal’.

Geert Bekaert (links), de nieuwe Area Director van de Commonwealth War Graves Commission voor het gebied ‘West-Europa Centraal’, en zijn Deputy Director Chris Farrell (rechts) worden succes toegewenst door ontslagnemend Area Director Richard Nichol (midden). © GF

Geert Bekaert neemt als area director het beheer in handen van alle begraafplaatsen en monumenten van de Commonwealth (het Gemenebest) van beide wereldoorlogen. En dit voor het gebied ‘West-Europa Centraal’ dat de landen België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Polen, Estland, Letland en Litouwen omvat. Bekaert neemt zijn functie op in de Elverdingestraat 82 in Ieper. Chris Farrell telt al 40 jaar dienst bij de CWGC, en wordt aangesteld als zijn Deputy Director.

Na zijn hogere bouwkundige studies, werkte Geert Bekaert 15 jaar in technische jobs. Na het behalen van een postgraduaat in de Bedrijfskunde, en daaropvolgend een MBA aan de KU Leuven / Vlerick Business School, was hij 20 jaar op directieniveau actief bij een productie- en toeleveringsbedrijf voor de bouwsector.

Geert Bekaert is geboren en getogen in Beselare, en woont er ook nog steeds. Hij kent de Ieperboog (Ypres Salient) dus als zijn broekzak. Hij heeft een uitgesproken interesse voor geschiedenis, architectuur en kunst. “Het is een voorrecht om deel uit te maken van een team dat het ultieme offer van de gesneuvelde soldaten met grote toewijding herdenkt en eert”, zegt Bekaert. “De vele CWGC-begraafplaatsen en -monumenten bepalen sterk het landschap en de identiteit van de Westhoek. Ze zijn trouwens als Onroerend Erfgoed erkend door de Vlaamse overheid.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.