Geert (63) en Lieve (62) stoppen met bekende hoevewinkel De Krieke en genieten nu van pensioen: “We zullen babbels met klanten missen”

Lieve Luyckx en Geert Serroen stoppen met hoevewinkel De Krieke. © foto Jan Stragier
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Geert Serroen en Lieve Luyckx van hoevewinkel De Krieke langs de Tuileboomstraat in Sint-Eloois-Winkel zwaaiden recent hun trouwe klanten uit. Het koppel geniet voortaan van hun pensioen. “We verhuizen, maar blijven Sint-Eloois-Winkel trouw.”

Na een mooie carrière genieten Geert Serroen (63) en Lieve Luyckx (62) voortaan van hun pensioen. Geert werd geboren op een hoeve langs de Tuileboomstraat in Sint-Eloois-Winkel. Op jonge leeftijd nam hij de zaak van zijn vader over. “We hebben jarenlang in prei gedaan. Het hele jaar rond waren mijn vrouw en ik volop in de weer. Een intensieve stiel, die toch ook wel wat in de kleren begon te kruipen. Toen mijn vrouw aangaf dat ze dit niet haar hele leven wou doen, besloten we tien jaar geleden het roer om te gooien”, aldus Geert.

Hij en zijn vrouw Lieve openden de deuren van hoevewinkel De Krieke. “De hoevewinkel werd onmiddellijk een schot in de roos. Vooral mensen uit de eigen gemeente vonden al snel de weg naar onze zaak. Mochten we geweten hebben hoe goed de winkel zou draaien, dan hadden we misschien er al vroeger mee begonnen.”

Groenten, fruit en kazen

In de hoevewinkel konden de klanten terecht voor zowel groenten, fruit als kazen. Lieve was het vaste gezicht van de winkel, Geert zorgde ervoor dat er mooie producten in de winkel terecht kwamen. “Ik deed nog wat aan akkerbouw en zorgde bijvoorbeeld voor de aardappelen. Daarnaast had ik ook nog goede contacten in de veiling waar ik vroeger verschillende keren per week over de vloer kwam.”

Na meer dan 40 jaar hard werken op de boerderij en later in de winkel genieten Geert en Lieve sinds vorige week van hun welverdiend pensioen. “Natuurlijk zullen we de klanten en de leuke babbels missen. Vroeger zaten we vaak met ons tweeën op het veld, de voorbije jaren werkten we meer tussen het volk.”

De hoeve en de winkel staan momenteel te koop. Opvolging voor de hoevewinkel is er namelijk niet. “We hebben drie dochters, maar zij hebben allemaal een mooie job binnen de zorg.”

Geert en Lieve verhuizen, maar blijven wel in Sint-Eloois-Winkel wonen. “Ik ben hier opgegroeid op de hoeve en voel me een rasechte Winkelnaar. De gemeente verlaten? Nee, dat nooit.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier