Update
Testen wijzen uit: geen massale verspreiding van Zuid-Afrikaanse virusvariant in Oostende

Zondag werden ruim honderd bewoners van twee appartementsgebouwen getest in een snel opgezet testcentrum in de Koninklijke Stallingen. Die testen wijzen uit dat er geen sprake is van een grote uitbraak onder die bewoners, wat zou betekenen dat de Zuid-Afrikaanse variant geïsoleerd is in Oostende.

Er werd een testcentrum opgezet in de Koninklijke Stallingen.© JRO
Er werd een testcentrum opgezet in de Koninklijke Stallingen.© JRO

Bij de bewoners van appartementsgebouwen op het Ernest Feysplein en in de Ieperstraat werden testen afgenomen, nadat bewoners van het gebouw besmet raakten met de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus. Die testen gebeurden door een mobiel testcentrum onder leiding van UGent. Bij de onderzochte groep is er echter geen grote uitbraak van het coronavirus vastgesteld.

Zondag kwamen de resultaten binnen van andere positieve stalen uit woon-zorgcentrum A. Lacourt. Daar werd de variant wel vastgesteld, maar die besmettingen zijn te linken aan al gekende contacten. Intussen is de Zuid-Afrikaanse variant ook vastgesteld bij coronabesmettingen in het woon-zorgcentrum Sint-Monica, maar ook hier is dit te linken aan al gekende contacten.

De vastgestelde besmettingen bij enkele bewoners van de appartementsgebouwen zullen nu verder onderzocht worden om na te gaan of het al dan niet om de Zuid-Afrikaanse variant gaat. Alles wijst er momenteel op dat de besmettingen met de mutant geïsoleerd zijn.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.