Geen Zotte Maandag in Pittem

De Pittemnaren zullen het dit jaar zonder Zotte Maandagstoet en feestvierende deken moeten stellen. © foto Jan
Redactie KW

Wat iedereen al een tijdje vreesde, is bevestigd: deze zomer worden zowel de Sint-Godelievekermis, met daarbij Zotte Maandag, als de Egemse Sint-Germanuskermis geannuleerd.

De beslissing hing al een tijdje in de lucht, maar in navolging van de richtlijnen van de federale overheid heeft nu ook het Pittemse gemeentebestuur beslist om alle feestelijkheden en activiteiten tot eind augustus af te gelasten. Dit betekent concreet dat zowel de Sint-Godelievekermis, waarbinnen Zotte Maandag valt, als de Egemse Sint-Germanuskermis begin augustus niet zullen doorgaan.

“Na de Nationale Veiligheidsraad van vorige vrijdag werd door de hogere overheid nogmaals onderstreept dat de regels rond social distancing ongewijzigd moeten blijven toegepast worden en dat wat het einde van de regels betreft nog geen einddatum in het vooruitzicht is”, klonk het in de persnota van de gemeente. “Doordat de minimale afstand van anderhalve meter gerespecteerd moet worden, konden we niet anders dan alle georganiseerde recreatieve, sportieve en culturele activiteiten tot nader onder op te schorten. Het is immers praktisch en logistiek onmogelijk om die essentiële afstandsregels georganiseerd te krijgen, laat staan te garanderen.”

De gemeente liet tevens weten dat er ook overleg gebeurd is met de buurgemeenten en dat ook de Berenfeesten in Meulebeke en de Tieltse Feesten in Tielt geannuleerd zijn. Mocht er onverhoopt toch nog verandering in de situatie komen, dan zal dit via de gemeentelijke infokanalen meegedeeld worden. (JG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.