Geen zomerbar langs Rijselseweg in Voormezele

Redactie KW

Grégoire Vankemmel (23) uit Ieper diende een aanvraag in om langs de Rijselseweg in Voormezele een zomerbar in te richten. Maar hij ving bot.

“Vorig jaar had je een zomerbar in Langemark en dit jaar wilde ik een pop-up bar in Ieper inrichten”, vertelt de jonge ondernemer. Maar dat plan valt dus in duigen.

“Het stadsbestuur stuurde mij een brief. Maar ik denk dat het vooral komt omdat de winterbar langs de Vestingen voor te veel overlast heeft gezorgd. Mensen die hier niets mee te maken hebben, worden op die manier gestraft.”

Verkeersproblemen

Burgemeester Jan Durnez (CD&V) bevestigt dat het dossier is afgekeurd. “Het voorstel was onvoldoende“, vertelt de burgemeester.

“Een van de redenen is de mobiliteit, het zou voor veel verkeersproblemen zorgen. Op die locatie is het onmogelijk om zoiets te organiseren voor een langere periode.”

“Bij de aanvraag van een pop-up bar zijn er uitgebreider maatregelen nodig en voor de stadsdiensten vergt dat ook veel inspanningen. Daarnaast was er overleg met de horeca in de binnenstad en ook zij dienden bezwaar in. De mensen zouden wegtrekken uit het centrum. “

Is een zomerbar ooit mogelijk in Ieper?

“Daar ga ik geen uitspraken over doen, maar we springen met dergelijke aanvragen erg voorzichtig om”, aldus de burgemeester.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier