Geen Zisakudutse-festival deze zomer op strand van Zeebrugge

"Volgend jaar wagen we een nieuwe kans in België, met grotere namen", aldus Ronny Vanlangenakker. © Facebook
Redactie KW

“We kregen geen vergunning van de stad”, zegt mede-initiatiefnemer Ronny Vanlangenakker.

Samen met wereldwijde medestanders koesterde de ingeweken Bruggeling Ronny Vanlangenakker (48) de ambitie om een nieuw internationaal festival uit de grond te stampen. De eerste editie had moeten plaatsvinden op zaterdag 27, zondag 28 en maandag 29 juli op het strand van Zeebrugge. Het festival zou de naam Zisakudutse meekrijgen, een Afrikaans woord dat zoveel betekent als ‘Laat het niet aan je voorbijgaan’. Op het festival zouden voornamelijk reggaeacts optreden.

“Ons festival zal deze zomer in Kopenhagen plaatsvinden, want in Zeebrugge was er geen plaats voor ons“, zegt Vanlangenakker. “In de Deense hoofdstad zullen een vijftigtal acts op verschillende locaties van donderdag 18 tot dinsdag 23 juli het beste van zichzelf geven.”

Namen die al vastliggen, zijn onder meer The Wailers, Reggae Force en The Fully Fullwood Band. “Volgend jaar wagen we een nieuwe kans in België, met grotere namen”, geeft Vanlangenakker nog mee.

In het najaar zou hij alvast willen beginnen met het organiseren van concerten in… Brugge.

(SVV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten