Geen Zandsculpturenfestival in Oostende deze zomer

© GLO
Gillian Lowyck

De coronacrisis zorgt er ook voor dat het Zandsculpturenfestival dit jaar niet kan plaatsvinden. Normaal gezien zou het evenement voor de zevende keer georganiseerd worden op het strand van Oostende.

Het Zandsculpturenfestival is al jaren een toeristische trekpleister voor de stad Oostende met telkens zo’n 150.000 bezoekers. Dit jaar zal het evenement niet doorgaan.

“Door de sluiting van de grenzen is het onmogelijk om de meer dan 30 internationale artiesten uit alle hoeken van de wereld naar Oostende te laten afzakken”, laat organisator Alexander Deman weten. “Het is dan ook met spijt in het hart dat ik in overleg met de burgemeester en Toerisme Oostende heb moeten beslissen om deze zomer geen festival te organiseren.”

“Het Zandsculpturenfestival is de voorbije jaren uitgegroeid tot één van onze toeristische toppers in de zomer. De artiesten die de vele zandsculpturen opbouwen, raken jammer genoeg niet tijdig in Oostende”, zegt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). “We zullen de vrijgekomen vierkante meters strand deze zomer inzetten om zoveel mogelijk bezoekers te verwelkomen.” (GLO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten