De huidige federale maatregelen gelden voorlopig tot en met 5 april, het is nog onzeker of deze maatregelen verlengd zullen worden. Er komen dan ook heel wat vragen rond activiteiten die ingepland staan na 5 april. De gemeenten Oostkamp en Beernem hebben gezamenlijk beslist de eigen gemeentelijke activiteiten tot 30 april op te schorten.

Concreet gaat het voor Oostkamp over bijvoorbeeld de buitenspeeldag, de participatieraden, informatievergaderingen en theatervoorstellingen die georganiseerd zijn door de gemeente. Ook de gemeentelijke infrastructuur zal tot 30 april niet gehuurd kunnen worden. Het gaat om de zalen en lokalen Nieuwvliet, Zuidleie, De Wara, 't Bulscampvelt, het gemeentehuis, De Valkaart, De Wieke, De Schakel, De Pastorie van Hertsberge, Ridefort, CC Baliebrugge en de oude gemeenteschool van Waardamme.

Geen annuleringskosten

Andere initiatieven die in Oostkamp plaatsvinden, los van de gemeentelijke zalen/terreinen zijn niet verplicht die aanpak te volgen. De richtlijnen spreken op vandaag enkel van een verbod tot en met 5 april. De gemeenten garanderen wel dat voor wie toch beslist om zijn activiteit naar aanleiding van de coronacrisis ook na 5 april te annuleren, er geen annuleringskosten aangerekend zullen worden voor materiaalhuur.

Burgemeester Jan de Keyser legt uit:"We nemen deze maatregel enerzijds omdat het wat meer duidelijkheid biedt. Er komen immers heel wat vragen of onze activiteiten plaatsvinden en of een bepaalde vergadering wel plaatsvindt. Anderzijds zullen we ook onder ons eigen personeel te maken krijgen met uitval wegens ziekte en komen de voorbereidingen voor de organisatie van deze activiteiten in het gedrang. We zullen onze medewerkers nodig hebben om de basisdienstverlening te blijven verzekeren tot 5 april."

Anderstaligen

Oostkamp kent een kleine anderstalige gemeenschap. Het is belangrijk dat ook zij de maatregelen begrijpen. Het agentschap voor integratie en inburgering heeft daarom de informatie in meerdere talen vertaald. Ken je iemand die deze info kan gebruiken, stuur hen dan volgende link door: https://integratie-inburgering.be/corona-meertalige-info

(PH)

De huidige federale maatregelen gelden voorlopig tot en met 5 april, het is nog onzeker of deze maatregelen verlengd zullen worden. Er komen dan ook heel wat vragen rond activiteiten die ingepland staan na 5 april. De gemeenten Oostkamp en Beernem hebben gezamenlijk beslist de eigen gemeentelijke activiteiten tot 30 april op te schorten. Concreet gaat het voor Oostkamp over bijvoorbeeld de buitenspeeldag, de participatieraden, informatievergaderingen en theatervoorstellingen die georganiseerd zijn door de gemeente. Ook de gemeentelijke infrastructuur zal tot 30 april niet gehuurd kunnen worden. Het gaat om de zalen en lokalen Nieuwvliet, Zuidleie, De Wara, 't Bulscampvelt, het gemeentehuis, De Valkaart, De Wieke, De Schakel, De Pastorie van Hertsberge, Ridefort, CC Baliebrugge en de oude gemeenteschool van Waardamme. Andere initiatieven die in Oostkamp plaatsvinden, los van de gemeentelijke zalen/terreinen zijn niet verplicht die aanpak te volgen. De richtlijnen spreken op vandaag enkel van een verbod tot en met 5 april. De gemeenten garanderen wel dat voor wie toch beslist om zijn activiteit naar aanleiding van de coronacrisis ook na 5 april te annuleren, er geen annuleringskosten aangerekend zullen worden voor materiaalhuur. Burgemeester Jan de Keyser legt uit:"We nemen deze maatregel enerzijds omdat het wat meer duidelijkheid biedt. Er komen immers heel wat vragen of onze activiteiten plaatsvinden en of een bepaalde vergadering wel plaatsvindt. Anderzijds zullen we ook onder ons eigen personeel te maken krijgen met uitval wegens ziekte en komen de voorbereidingen voor de organisatie van deze activiteiten in het gedrang. We zullen onze medewerkers nodig hebben om de basisdienstverlening te blijven verzekeren tot 5 april."Oostkamp kent een kleine anderstalige gemeenschap. Het is belangrijk dat ook zij de maatregelen begrijpen. Het agentschap voor integratie en inburgering heeft daarom de informatie in meerdere talen vertaald. Ken je iemand die deze info kan gebruiken, stuur hen dan volgende link door: https://integratie-inburgering.be/corona-meertalige-info (PH)