Geen winterbar meer op ‘t Eilandje in Ieper

(foto Pacific Eiland)
Redactie KW

Het Ieperse stadsbestuur heeft beslist om geen nieuwe editie van de winterbar toe te laten op het Eilandje, langs de Vestingen. Er kwamen geregeld klachten binnen van geluidsoverlast. De restauranthouder van Pacific Eiland legt zich neer bij deze beslissing.

Winterbar Polar sloot vorig weekend de deuren. Voor het stadsbestuur is het duidelijk: er zal langs de Vestingen geen verlengstuk komen van de bar. “Er kwamen regelmatig klachten binnen van geluidshinder. Soms was de muziek te horen tot in de binnenstad of rond de Poperingseweg”, vertelt burgemeester Jan Durnez (CD&V). “Op Oudejaarsavond waren er ook sporen van vandalisme. Het domein ligt te dicht van het centrum. Het is goed dat de mensen iets ondernemen, maar achteraf was het een verkeerde beslissing om het daar te laten doorgaan. Pacific Eiland is als restaurant veel rustiger en veroorzaakt minder overlast. In de jaren ’50 was die locatie nog een dancing, ook toen was er veel overlast en vielen er feestvierders in het water. Gelukkig zijn we daar nu van gespaard gebleven.”

Buurtbewoners

Hoofdcommissaris van politiezone Arro Ieper Georges Aeck erkent dat er af en toe overlast was in en rond de winterbar. “In het begin was er meer overlast dan op het einde. Het college greep in en wij volgden de situatie op. Vandalisme en vechtpartijen waren er ook, maar in beperkte mate”, aldus Georges Aeck.

“De dj hield zich aan de geluidsnormen, maar de wind kwam van de verkeerde kant”

Robert Van Eygen is eigenaar van Pacific Eiland en stelde zijn domein ter beschikking voor de winterbar. “Na 18 jaar was dit voor mij een leerrijke ervaring. De rustige Vestingen waren nu het epicentrum voor feestvierders. Jammer dat we de eerste avonden maar tot middernacht mochten openen. We vonden een evenwicht tussen plezier en geen overlast voor mijn dierbare buren.” Op Oudejaarsavond kwamen er klachten binnen van geluidsoverlast. “De dj hield zich aan de geluidsnormen, maar de wind kwam van de verkeerde kant. Dit stoorde enkele bewoners, maar het was zeker niet onze bedoeling om overlast te veroorzaken.” Nu valt alles stilaan weer in zijn plooi voor Robert. “Volgend jaar zal het accent vooral op gezelligheid en typisch winterse gerechten liggen. Een chalet zonder luide beats en dan komen alle buren weer eten.” (AP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier