Geen Winter Wonder Wandeling meer op de Rodeberg

© (Foto EF)
Redactie KW

Op politiebevel is Christophe Thorrez van Surprice Rodeberg genoodzaakt om zijn Winter Wonder Wandeling niet langer te organiseren. De takeaway die de zaakvoerder in zijn ijssalon aanbiedt op de Rodeberg in Westouter kan wel nog blijven doorgaan. “Jammer dat we met z’n allen niet wat meer verdraagzaam kunnen zijn.”

De zaakvoerder pakte uit met de Winter Wonder Wandeling om de drukte aan de zaak die ontstond tijdens de vorige lockdown te vermijden. “Dus bedachten we een systeem waarbij mensen naast het genieten van iets lekkers ook nog konden genieten van de omgeving. Het werd een takeawaywandeling. De deelnemers kochten een smulkaart en wandelden een parcours af waarbij stops voorzien waren aan twee foodtrucks, daar konden koude en warme lekkernijen genuttigd worden. Maar dit wordt ons nu verboden na klacht van een aantal Westouternaars.”

Eerder was er vanuit Westouter na het voorbije zonnige herfstweekend heel wat deining ontstaan op de Facebookgroep ‘Je zit e nechtn Westouternoare aje’. De klachten over verkeersoverlast en zwerfvuil kwamen vlot binnen via het internet. “We kunnen nu blijven zeuren en mensen met de vinger wijzen maar dat is onze stijl niet. Beter kunnen we denken en handelen vanuit liefde in plaats van angst. Wij hebben alvast alweer iets geleerd.”

Het gemeentebestuur van Heuvelland had eerder deze week opgeroepen om ook de andere dorpen van de gemeente te leren ontdekken om zo de drukte op de populaire dorpen Kemmel en Westouter te vermijden. Zo staan op Toerisme Heuvelland tal van wandelingen met als uitvalsbasis Nieuwkerke of Wijtschate. “En daar hebben we zeker voldoende parkeergelegenheid,” zegt schepen Wieland De Meyer.

Tijdens de vorige lockdown werd ook al de drive-away in het restaurant In de Gouden Jaren op de top van de Kemmelberg stilgelegd ook na klacht van een anonieme persoon. De reden was de aanwezigheid van klanten op de parking en grasweide. De uitbaters bleven niet bij de pakken zitten en plaatsten deze zomer met succes de bubbelhuisjes.

Ook Christophe Thorrez is door de plotse stopzetting van zijn initiatief niet uit het lood geslagen. “We blijven positief verder doen en houden ons zoals steeds aan de opgelegde basisregels in de zaak. We willen zeker geen conflicten, niet met de politie en niet met de klanten.”

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier