Geen Winkel Koerse dit jaar, maar wel champagne

Geert Vangheluwe en Kris Vandemoortele presenteren de Winkel Koerse champagneflessen van dit jaar. (foto JS)
Redactie KW

Ook dit jaar pakt Winkel Koerse uit met een eigen huischampagne. “De oplage is net als vorig jaar beperkt gehouden”, vertellen voorzitter Krist Vandemoortele en pr-man Geert Van Gheluwe.

“Naast ons eigen en bekende Steene Molenbier, dat we lanceerden in 2012, pakten we in 2017 voor het eerst uit met onze eigen Winkel Koerse Champagne. We kozen daarbij voor een samenwerking met de wijnbouwers Raphaël Jonot en Marie-Christine Marchwicki uit Pouillon, dat op zo’n 10 kilometer van Reims ligt. Daar hebben ze hun wijngaarden en produceren ze er via de plaatselijke coöperatieve hun eigen lekkere champagne. Ze zijn bovendien al vertrouwd met onze Winkel Koerse. Een aantal winnaars van vorige edities mochten al een door hen geschonken speciale Winkel Koerse magnum fles mee naar huis nemen.”

“Net als de voorbije jaren pakken we ook nu weer uit met een beperkt aantal flessen met een eigen unieke champagnecapsule en een origineel etiket. En het blijft niet zomaar bij één etiket, er zijn liefst zes verschillende. Zo kan je onder meer een etiket met Gerard de Garde in actie uit vervlogen tijden op de kop tikken maar uiteraard ook met andere spannende beelden uit één van de voorbije 163 edities van Winkel Koerse.”

Duwtje in de rug

Wie een karton Winkel Koerse champagne koopt, krijgt zo dus zes verschillende etiketten gepresenteerd. “Het is de bedoeling om dit minstens vijf jaar op een rij aan te bieden aan de liefhebbers. Elk jaar met een andere capsule. In 2017, 2018 en 2019 kozen we voor wit, geel en blauw; dit jaar is het groen. Rood volgt in 2021.”

De unieke champagneflessen worden, zolang de voorraad strekt, verkocht aan 25 euro per fles. Wie een karton met de zes verschillende flessen koopt, betaalt 125 euro. Bestellen kan het best via mail naar vggs@skynet.be maar kan ook telefonisch op 0477 37 47 75 (Nadine) of 0476 50 65 63 (Geert). De flessen kunnen thuis geleverd worden na afspraak.

Zoals eerder al gemeld wordt Winkel Koerse 2020 door de coronaperikelen geannuleerd. “Het kopen van een of meerdere flessen Winkel Koerse Champagne is dan ook zeker een duwtje in de rug van onze organisatie”, besluiten Krist en Geert. (JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier