Geen Wingene Koers op 9 september wegens corona

Redactie KW

Wingene Koers zal dit jaar niet gereden worden. KVC De Stoempers kwam tot dit besluit. “We zouden het onverantwoordelijk vinden de wedstrijd te laten plaatsvinden”, zo klinkt het.

Voorzitter van KVC De Stoempers Christophe Depamelaere verduidelijkt het besluit: “In verhouding tot ons bevolkingsaantal blijft onze gemeente de zwaarst getroffene in West-Vlaanderen. Een op de 244 inwoners is besmet met het coronavirus. Hoewel wij overtuigd zijn van een goede afloop, leven we momenteel nog altijd in onzekerheid. Samenkomsten en ook sportgebeurtenissen zijn verboden. Wij zijn er ons van bewust dat de genomen maatregelen versoepeld zullen worden, maar wij denken dat massabijeenkomsten noch sportevenementen toegelaten zullen worden voor er een vaccin voor dit verwoestend virus op de markt is.”

Gezondheid boven alles

De organisatie deed al heel wat voorbereidend werk rond Wingene Koers maar de gezondheid komt voor het sportieve team boven alles. “Wij vinden het erg jammer dat we ondanks al het harde werk deze editie niet kunnen doorzetten. Er schreven zich reeds 18 ploegen in, vrijwilligers hadden alles onder controle, de lokale bedrijven waren dit jaar opnieuw present. Op dit moment hebben wij belangrijker zaken en we mogen niet het risico nemen dat ons wielerevenement iemands gezondheid in gevaar zou brengen. Wingene Koers staat dan ook voor koers, sociaal, lokaal verankerd en gezondheid. Drie van onze vier kernwoorden kunnen wij vandaag niet uitdragen. We kijken alvast uit naar volgende jaar voor de enige echte Wingene Koers.” (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier