Geen Wieltjesfeesten dit jaar: Menen schrapt alle evenementen tot en met 5 september

Olaf Verhaeghe

De stad Menen trekt de nieuwe coronamaatregelen door naar de eigen evenementen en zelfs een week langer. Alle evenementen van de stad én in stedelijke gebouwen of parken die tussen nu en 5 september plaatsvinden worden geschrapt. Dit jaar zullen er dus geen Wieltjesfeesten georganiseerd worden.

De Nationale Veiligheidsraad besliste woensdagavond om de geldende maatregelen en richtlijnen in de strijd tegen de verdere verspreiding van het coronavirus te verlengen tot 3 mei 2020. In één adem werden meteen ook alle massa-evenementen tot en met 31 augustus verboden. Het Meense stadsbestuur gaat echter nog een stapje verder en annuleert alle eigen stedelijke evenementen tot en met de Wieltjesfeesten op 5 september 2020.

Daarnaast worden er ook geen evenementen toegelaten in stedelijke gebouwen, parken of terreinen. Het minivoetbaltornooi en festival Festival For Friends, gepland op 6 juni, zal dus dit jaar niet kunnen plaatsvinden. Eerder schrapte ook Grensrock al de editie van 2020. Het Schippersweekend in Lauwe, normaal op 13, 14 en 15 september, wacht voorlopig af.

Voor activiteiten die binnen de reguliere werking van sport-, jeugd- en andere verenigingen op stedelijke infrastructuur plaats vinden én voor sport-, jeugd- en vakantiekampen, wachten we de federale richtlijnen af. Het stadsbestuur houdt verenigingen en inwoners op de hoogte van zodra daarover meer duidelijk is.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.