Geen werk door horecasluiting? Sebastiaan uit Roeselare begint dan maar met eigen zaak

Sebastiaan Goethals mag de keuken van bakkerij Knockaert gebruiken. (foto SB) © Stefaan Beel
Redactie KW

Om de tweede lockdown op een nuttige manier door te komen, startte Sebastiaan Goethals (19) zopas zijn eigen takeaway-formule. Seba’s Wijze staat voor een dagelijkse keuken met een eigen touch.

Sebastiaan Goethals is een jonge ambitieuze Roeselarenaar die de voorbije vijf jaar heel wat horeca-ervaring opdeed in Brasserie Den Eekhoorn, Bistro Botanique en café Den Arend. “Deze periode is voor onze leeftijdscategorie extra moeilijk”, zegt Sebastiaan, die zijn middelbare studies ‘centrale verwarming en sanitaire installaties’ genoot in het Vrij Technisch Instituut. “Al onze sociale contacten worden tot een minimum herleid. Normaal ben ik ook twee maal per week in de fitness te vinden. Zelfs dat is opnieuw weggevallen. Om de verveling wat te doorbreken, ben ik tijdens de eerste coronaperiode aan de slag gegaan in de bakkerij van een vriend”, vertelt Sebastiaan.

Deze tweede sluiting was voor hem hét moment om iets vroeger dan gepland de zelfstandige sprong in het diepe te wagen. “In september was ik alvast in het Centrum Leren en Werken met een horecaopleiding gestart. Qua praktijkervaring kan deze culinaire uitdaging tellen”, benadrukt Sebastiaan. “De keuken van mijn ouders is voor een traiteurdienst als deze iets te klein. Ik heb het geluk dat ik elk weekend de professionele infrastructuur van bakkerij Knockaert mag gebruiken. Als zij klaar zijn met hun werk, bereid ik er op zaterdag en zondag mijn gerechten. Die kan je daar in de Sint-Amandsstraat afhalen of aan huis laten leveren. Deze week staan er balletjes in tomatensaus met puree of macaroni met hesp en kaas op het menu.”

Eigen recepten

“Ik focus mij vooral op dagelijkse kost. Hutsepot met worst, cordon bleu met prinsessenboontjes en gratin dauphinois of spaghetti bolognaise. Eenvoudige, vers gemaakte dagschotels waar ik een eigen toets aan geef. De recepten heb ik zelf bedacht. Vandaar ook de naam ‘Op Seba’s Wijze’. Mijn ambitie is om later zelfstandig een restaurant uit te baten.”

“De reacties van mijn omgeving en klanten zijn heel positief. Het voelt alleszins als een succes want het eerste weekend kreeg ik veel bestellingen binnen.” Als de horeca heropent, weet hij nog niet of hij dit concept verderzet. “De ervaring die ik nu opdoe, is alvast onbetaalbaar. Daarna zien we wel. Mijn overschotten doneer ik trouwens steeds aan de verpleegkundigen van AZ Delta.” (KK)

Alle info en het maandmenu vind je op zijn facebookpagina ‘Op Seba’s Wijze’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier