Geen wereldrecord, wel 2.690 euro voor vzw Ziekenhuisclowns

268 steppers bleek onvoldoende voor het wereldrecord. "Al ben ik zeker dat we dat volgend jaar wel verbreken", klinkt het bij de organisator. © DM
Redactie KW

Op het Rubensplein in Knokke-Heist verzamelden maandagmiddag maar liefst 268 kinderen, jongeren en volwassenen voor de wereldrecordpoging steppen.

Bedoeling was om het Australische record van 489 steppers te breken. En hoewel de organisatoren daar niet in geslaagd zijn, is men toch duidelijk tevreden met de opkomst. “Volgend jaar komt er alvast een tweede editie. Met de plaatselijke horeca gaan we rond tafel om een geschikte datum tussen 1 juli en 15 augustus te vinden”, vertelt organisator Paul Baetens. “Dan verbreken we honderd procent zeker het wereldrecord. Dat het ons bij deze eerste poging niet gelukt is om het record te breken, is helemaal niet erg.”

Het doel was vooral om sportievelingen te laten steppen en geld in te zamelen voor het goede doel. Per deelnemer stort de organisatie 10 euro. “We zijn dan ook zeer tevreden dat een cheque van 2.680 euro aan VZW Ziekenhuisclowns kunnen overhandigen”, aldus Paul Baetens.

(DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.