Geen wereldrecord in Beveren

Redactie KW

Om het vijfjarig bestaan van bierfestival Beveren Hopt in de kijker te zetten, organiseerden de Beverse Schuimkraag Proevers een poging om het wereldrecord ‘De Langste Toost’ te verbreken.

Het slechte weer en het drukke weekend – met onder meer de rally Omloop van Vlaanderen en de kunstmarkt Paris-Montmartre – hebben ervoor gezorgd dat het wereldrecord van ‘De Langste Toost’ tijdens het bierfestival Beveren Hopt niet verbroken werd. De Beverse Schuimkraag Proevers moesten zich tevreden stellen met 342 deelnemers, terwijl het record op 1.233 staat (op 23 juni 2013 gevestigd in het Portugese Anadia).

Geen wereldrecord in Beveren

“We hadden er uiteraard meer van verwacht, maar we zijn toch tevreden”, zegt Marco Lombaert, voorzitter van de Beverse Schuimkraag Proevers. “Het is en blijft een ludieke actie. Het was leuk om de positieve vibe te zien bij het toosten. We hebben heel wat mensen met elkaar verbonden op deze manier. Spijtig dat de verenigingen wat afwezig gebleven zijn. Maar het werd gesmaakt bij de aanwezigen en we zullen het in de komende jaren zeker nog eens proberen. Misschien hadden we de pech dat ons bierfestival net in zo’n druk weekend viel, met startdagen bij de jeugdbewegingen, voetbalmatchen, Omloop van Vlaanderen, kunstmarkt Paris-Montmartre… Maar we hebben een glimlach gezien bij de mensen en daar doen we het voor.”

Geen wereldrecord in Beveren

Mensen die nog een bezoekje willen brengen aan Beveren Hopt, kunnen dat zaterdag nog tot middernacht en zondag van 11 tot 20 uur doen, met meteen na afloop de bekendmaking van het beste bier én de verloting van de biermand onder de deelnemers. Een deel van de opbrengst van dit weekend gaat naar De Rode Lopers, die geld ophalen voor goede doelen die zich inzetten in de strijd tegen kanker. Een strijd die ook Marco na aan het hart ligt, want zaterdag verloor hij zijn zus Heidi aan deze vreselijke ziekte…

Geen wereldrecord in Beveren

(SM/Foto’s SM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier