Geen voorstellingen van de Nieuwe Moarte dit seizoen

De acteurs, samen met regisseur. © Eric Flamand
Redactie KW

Flor Barbry’s Volkstoneel voor Frans-Vlaanderen annuleert alle voorstellingen voor het seizoen 2021-2022. De toneelvereniging uit Westouter zag de bui hangen toen op de première van het stuk amper 55 toeschouwers aanwezig waren. Organisatoren uit Assebroek en Hollebeke hadden ook al de handdoek geworpen.

De toneelvereniging noteerde een haperende kaartenverkoop voor ondermeer de voorstellingen in Westouter. Er waren tot slot ook coronamaatregelen die het uitbaten van een bar bijna onmogelijk maken, zoals het dragen van een mondmasker, de ventilatie en de sluiting om 23 uur. Ook het risico dat een van de acteurs positief test of in quarantaine moet, speelde mee in de beslissing. Dat zou ervoor zorgen dat de voorstellingen alsnog niet kunnen doorgaan.

Opvallend is dat de toneelvereniging met Hert en Ziel uit Wijtschate wel haar voorstellingen laat doorgaan. De eerste voorstellingen van Happy & Ding zijn komend weekend. De toneelvereniging past de opgelegde regels toe: Covid Safe Ticket en mondmasker verplicht voor iedereen, uitgezonderd voor de spelers op het podium. Er is voldoende ontsmetting aanwezig in de goed geventileerde zaal met extra voorziene ruimte. (MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.