Geen voorstellingen? Dan zorgt personeel De Spil voor nieuw likje verf

Het Spilpersoneel gaat dezer dagen uitgebreid aan het klussen. (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Het Spilpersoneel gaat dezer dagen uitgebreid aan het klussen. (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Redactie KW

Zo goed als het volledige Spilpersoneel is werkloos. Het zijn bittere tijden voor de cultuursector. “Maar we blijven niet bij de pakken zitten”, zegt Sebastiaan Boucquey. “We profiteren van de situatie om ons gebouw op te frissen.”

Door de coronamaatregelen viel ook de activiteit in het cultuurcentrum zo goed als stil. “Alle Spilmedewerkers zijn al enkele weken voor een vijfde in technische werkloosheid”, legt Sebastiaan Boucquey, hoofd van de techniek, uit. “De administratie werkt nog in beperkte mate want er komen uiteraard veel vragen binnen naar terugbetalingen van tickets. Ook de dienst programmatie probeert nog een en ander georganiseerd te krijgen. Zij doet vooral een poging om in de toekomst te kijken om te zien wat er nu al kan worden geprogrammeerd.”

“Deze situatie heeft ook een klein positief kantje. Voor mijn team techniciens is er plots tijd over en die gaan we de komende weken proberen nuttig te gebruiken. Zo gaan we De Spil zowel binnen als buiten wat opfrissen. Er zijn van die karweitjes die al jaren zijn blijven liggen, die we nu eindelijk willen aanpakken. Klussen kunnen we normaal gezien alleen ‘s zomers doen om zo de werking van het cultuurcentrum niet te hinderen, maar dan zijn zowel het Spilpersoneel als professionele stielmannen met vakantie. Zo is het to-do-lijstje al aardig lang.”

“Buiten zijn we vooral bezig in de tuin en binnen bereiden we de inkomhall voor op de komst van de schilders. Dat is wel eens nodig. Ruim vijfentwintig jaar lang werd er in en op de muren geboord, gespijkerd en geplakt. De hall is echt aan een opfrisbeurt toe. Die hoge ruimte zelf schilderen is voor ons letterlijk wat te hoog gegrepen.

We nemen wel alle bordjes en foto’s weg en plakken de hele hall af zodat de professionele schilders straks aan de slag kunnen. We gaan wel zelf met ons team twee kleinere zalen en een gang schilderen. Eigenlijk zijn we dus toch constant bezig en dat geeft wel een goed gevoel”, aldus nog Sebastiaan Boucquey. (BCR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.