Geen vermoeden van kwaad opzet bij zware brand in loods nabij Unilin in Izegem

Redactie KW

Een zware brand heeft de loods van dakwerker Laurenzo Maertens vernield. Heel wat werkmateriaal ging in vlammen op.

De brand in de loods in de Oekensestraat ontstond woensdagavond net voor 18 uur. Die zorgde meteen voor een tientallen meters hoge rookpluim. Op sociale media ging onmiddellijk het gerucht de ronde dat het vuur wat uitgebroken bij Unilin langs de Ambachtenstraat, dat pal naast de bewuste loods gelegen is. Het gebouw in kwestie wordt gehuurd door Laurenzo Maertens, zaakvoerder van Renovatie-Team Maertens.

De brandweer snelde ter plaatse, maar werd met een zware opdracht geconfronteerd. Via de Oekensestraat én de Schardouwstraat gingen ze de vuurzee te lijf en deden er zo alles aan om de brand niet te laten overslaan naar het aanpalende Unilin en andere bedrijven in de omgeving.

Ontploffingen

De rookpluim verdween dankzij het optreden van de brandweer snel van de Izegemse skyline, maar de brand zorgde voor flink wat vernielingen. Heel wat werkmateriaal en voertuigen gingen in de vlammen open en ook een tweetal gasflessen ontploften door de hitte en het vuur.

Het dak van de loods bevatte asbest en daarom beslisten politie en brandweer om een veiligheidsperimeter in te stellen. Buurtbewoners werden gevraagd om ramen en deuren dicht te houden en ventilatiesystemen uit te schakelen. Wie niet in de buurt moest zijn, werd aangeraden om weg te blijven. Er moest evenwel niemand geëvacueerd worden.

“Omstreeks 20.30 was de brand volledig onder controle en konden we de afgesloten zone opnieuw vrijgeven”, aldus burgemeester Bert Maertens (N-VA). In enkele tuintjes van aanpalende woningen liggen wel nog asbestresten. Daar blijft de perimeter behouden tot een gespecialiseerd bedrijf alles komt opruimen.

Hoe de brand kon ontstaan, is nog onduidelijk. Verder onderzoek moet daar duidelijkheid in scheppen.

(PVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.