Geen vakantiepark dit jaar voor Melissa, Michael en de kindjes uit Pittem

(foto Jan)
Redactie KW

Door de coronacrisis moesten Melissa Plovie en Michael Breyne dit jaar alle reisplannen laten varen. Maar ze draaiden al snel de knop om en genieten volop van kleine uitstapjes en een barbecuetje met familie.

“We zijn geen grote wereldreizigers”, steekt Melissa (32) van wal. “Voor we de kinderen hadden, hebben we wel eens Spanje en Griekenland bezocht, maar na de geboorte van onze dochters Noor (6) en Mila (3), hebben we onze bestemmingen wat bijgesteld. De voorbije jaren brachten we de vakantie door in Center Parcs. Van zodra de kinderen wat ouder zijn, zullen we wellicht weer eens met het vliegtuig op reis gaan, maar momenteel is een vakantiepark de ideale combinatie van ontspanningsmogelijkheden voor ons en spel en plezier voor de kinderen. Het was de bedoeling ook deze zomer naar een vakantiepark te gaan, maar toen in het voorjaar de coronacrisis de kop opstak en we de virologen bezig hoorden, besloten we al snel alle plannen te laten varen en thuis te blijven.”

Van de nood een deugd

“Als we de berichten over de reisbestemmingen van de voorbije weken horen zijn we blij dat we die beslissing genomen hebben.” gaat Michael (36) verder. “Ik heb het dan niet alleen over de verre bestemmingen, maar ook over de manier van werken in een vakantiepark. Je moet reserveren om te zwemmen, reserveren om te gaan eten, overal constant op je hoede zijn en niets kan nog spontaan. Dat is echt niets voor ons. Wanneer we op reis gaan, is dat om volledig te ontspannen en om eens iets te doen wanneer het in ons opkomt en niet alles op voorhand al te plannen. Dat zorgt alleen maar voor stress en daar bedanken we voor. Maar we zijn niet bij de pakken gaan neerzitten en hebben van de nood een deugd gemaakt. We wilden al lang een nieuw tuinhuis met een bijhorende lounge en besloten hier dan maar meteen werk van te maken. Door de lockdown was ik een tijdje economisch werkloos en kon ik dus goed doorwerken, waardoor alles in het voorjaar klaar was en we hier de hele zomer al van konden genieten. Voor de kinderen hebben we een groot zwembad in de tuin gezet en zo was de ideale combinatie voor een staycation gemaakt.”

“Op reis willen we volledig ontspannen en niets vooraf plannen maar dat kan nu niet”

“We zijn allebei graag onder de mensen, maar zijn ook met kleine dingen tevreden” vervolgt Melissa. “De voorbije weken hebben we dan ook regelmatig eens een barbecue gedaan met de ouders. Toen na de versoepelingen de bubbels groter werden, hebben we dit ook met een vriendengroep gedaan, maar dat kan nu niet meer en daar houden we ons ook aan.”

Structuur brengen

“Vaak zitten we ook gewoon samen iets te drinken, terwijl de kinderen in het zwembad spelen. Het is uiteraard niet altijd evident om de kinderen bezig te houden en dus zijn we de voorbije weken regelmatig eens gaan fietsen. We hebben ook de berenjacht gedaan, zijn gaan zwemmen naar Brugge, hebben een discobowling bezocht en gingen langs op de kermis in Pittem. We proberen ook wat structuur in het leven van de kinderen te brengen, wat door het wegvallen van de school niet evident is. Voor onszelf leggen de wat lat niet echt hoog. Zo houden we ervan om eens lekker te gaan eten.”

“We zijn geen van beiden echte cafégangers, dus daar zal je ons niet snel terugvinden”, zegt Michael ons. “Mijn ouders hadden een café en ik moet toegeven dat ik daardoor niet meteen de behoefte heb om zelf nog veel op café te gaan. We zijn allebei wel sportief, zonder echt fanatiek te zijn. Je kan ons dan ook regelmatig eens terugvinden in de fitness in Pittem, waarmee we een de lokale handelaars steunen en het nuttige aan het aangename koppelen. Sommige mensen zijn een beetje bang om naar een fitness te gaan, maar alles wordt dusdanig goed ontsmet dat dit zeker geen probleem is.”

Mountainbikeroutes

“Daarnaast fiets of mountainbike ik graag en ga ik ook regelmatig lopen. Door de coronacrisis en doordat we thuis bleven, was ook hier meer tijd voor en zo heb ik de voorbije weken al regelmatig eens de twee Pittemse mountainbikeroutes gereden.” (Jan Goossens)

De favorieten

“Als we moeten kiezen tussen de Ardennen en de zee kiezen we absoluut voor het laatste en dan specifiek wel voor Middelkerke. We hebben elkaar daar leren kennen en het is er nog kalm genoeg om aangenaam te blijven.”

“We houden allebei van lekker eten en gezelligheid en de ideale mix vinden we in Gasthof Wildenburg in Wingene.”

“We kunnen niet echt één bepaalde streekspecialiteit naar voor schuiven, maar ik hou wel van een streekbiertje” zegt Michael. “Zo heb ik de voorbije weken De Poes en enkele bieren van brouwerij Maenhout geproefd.

“Als het regent, blijven we thuis, maar vervelen doen we ons niet. We doen een gezelschapspelletje of houden ons op een andere manier wel bezig. Er zijn bovendien in de regio enkele plaatsen waar binnenactiviteiten kunnen gedaan worden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier