Geen vaccinaties in De Groene Verte door fors aantal besmettingen

© (ACK)
© (ACK)
Redactie KW

Vandaag en morgen zou in het WZC De Groene Verte in Merkem gestart worden met vaccineren, maar door een groot aantal coronabesmettingen gaat dit niet door.

“Door het grote aantal besmettingen zijn de vaccinaties uitgesteld tot een latere datum. Op vandaag zijn er 39 bewoners en 12 medewerkers van de Groene Verte besmet”, geeft burgemeester van Houthulst Joris Hindryckx mee.

“Volgende week wordt alles opnieuw geëvalueerd. Er is geen aanwijsbare reden voor het aantal besmettingen. Wellicht gaat het om een superverspreider. Het is heel jammer voor de bewoners, ze zitten al zolang in moeilijke omstandigheden. Ze keken vol verwachting uit naar het vaccin dat hen opnieuw wat vrijheid zou geven en nu wordt het uitgesteld. Voor mensen van die leeftijd telt iedere dag en duurt een week om te wachten heel lang.”

Ondertussen gaat het met de besmettingen in de gemeente Houthulst vrij goed. “We hebben een achttal besmettingen en een paar mensen die op reis waren en nu in quarantaine zitten, dus voor de gemeente valt dat relatief goed mee”, aldus burgemeester Hindryckx. “Ik wil nog wel even meegeven dat er in WZC De Groene Verte naar versterking van professionelen wordt gezocht.”

Wie een handje wil helpen in De Groene Verte kan voor info hierover terecht op https://jobs.de-hoeksteen.be/nl

(ACK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.