Cafés en restaurants zijn sinds zaterdag 14 maart verplicht gesloten en het zwaarst getroffen. De stad beslist daarom om de lokale terrasbelasting voor het jaar 2020 op te schorten. Horecaondernemers moeten dus in 2020 geen belasting betalen om hun terras te plaatsen. Daarnaast wordt er volop gezocht naar extra maatregelen om de ondernemers en lokale economie te ondersteunen.

Burgemeester Christof Dejaegher (CD&V): "De stad lanceert ook alvast een oproep naar de bevolking. Koop meer dan ooit lokaal nu en na de coronacrisis. De lokale ondernemers zullen je er dankbaar voor zijn."

(AHP)

Cafés en restaurants zijn sinds zaterdag 14 maart verplicht gesloten en het zwaarst getroffen. De stad beslist daarom om de lokale terrasbelasting voor het jaar 2020 op te schorten. Horecaondernemers moeten dus in 2020 geen belasting betalen om hun terras te plaatsen. Daarnaast wordt er volop gezocht naar extra maatregelen om de ondernemers en lokale economie te ondersteunen.Burgemeester Christof Dejaegher (CD&V): "De stad lanceert ook alvast een oproep naar de bevolking. Koop meer dan ooit lokaal nu en na de coronacrisis. De lokale ondernemers zullen je er dankbaar voor zijn." (AHP)