Geen stille verjaardag voor buurvrouw van GBS De Kruipuit in Adegem

Redactie KW

Het personeel en de leerlingen van de GBS De Kruipuit hebben er vrijdag voor gezorgd dat hun buurvrouw Rita Geeraert geen stille verjaardag kende.

Van ‘s morgens tot in de namiddag claxonneerden veel automobilisten die voorbij de woning van de jarige Rita passeerden. Van achter haar venster kon Rita in de voormiddag genieten van de gezongen gelukwensen die haar door de leerlingen van De GBS De Kruipuit werden gebracht. De school had ook nog een cadeau voor de jarige.

Op vrijdag 20 maart werd Rita Geeraert 80 jaar. De vrouw die al decennia recht tegenover de GBS De Kruipuit in Adegem woont, had er zich mee verzoend dat door de coronacrisis, buiten de telefoontjes met gelukwensen van haar kinderen en kleinkinderen een stille verjaardag zou worden. De directie, leerkrachten en leerlingen van de GBS De Kruipuit die naar de opvang kwamen, hebben haar vrijdag enkele verrassingen bezorgd. ‘s Morgens hadden ze aan de woning van Rita een groot spandoek geplaatst waarmee ze de automobilisten die er passeerden opriepen om even te claxonneren voor de jarige Rita. Veel automobilisten hebben tot vrijdagnamiddag gevolg gegeven aan die oproep. In de loop van de voormiddag stelden de leerlingen van De Kruipuit die in de opvang zaten zich op voor de woning van Rita. Toen die aan het venster verscheen, wensten de leerlingen haar zingend een gelukkige tachtigste verjaardag. De directie en leerkrachten zorgden ervoor dat het geschenk van de school ook veilig bij de jarige terechtkwam. Rita was duidelijk ontroerd door deze onverwachte gelukwensen.

Speciale band

Doordat Rita al meer dan 50 jaar op de Kruipuit woont, heeft ze een belangrijk deel van de geschiedenis van de school meebeleefd. “Voor ons maakt Rita een beetje deel uit van onze schoolfamilie. Haar kinderen liepen hier school en nu zitten ook enkele van haar kleinkinderen bij ons in de klas. Zij is er altijd bij als de school iets organiseert. Toen een zestal jaar geleden er binnen een paar weken tweemaal in onze school werd ingebroken heeft Rita, zonder dat iemand haar daarom had gevraagd, het op zich genomen om iedere avond, ook tijdens de vakanties ‘s avonds te controleren of alle buitendeuren van de schoolgebouwen gesloten zijn en of het onze dieren aan niets ontbreekt. Van zodra er ook maar iets niet in orde is neemt ze onmiddellijk contact op met iemand van ons. Speciale verjaardagwensen en een geschenkje voor haar 80ste verjaardag waren dan ook zeker op hun plaats”, legt Sabine François, leerkracht van de GBS De Kruipuit ons uit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier