Geen stille tachtigste verjaardag voor Rita uit Maldegem

© (Foto LV)
Redactie KW

Met enkel felicitaties via de telefoon van haar kinderen en kleinkinderen vreesde Rita Geeraert op de Kruipuit in Adegem dat zij vrijdag een stille 80ste verjaardag zou beleven. De directie, leerkrachten en leerlingen van de GBS De Kruipuit hebben haar een paar aangename verrassingen bezorgd.

Met een groot spandoek riepen zij de automobilisten op die er passeerden op om even te claxonneren. Veel chauffeurs gaven daar gevolg aan. De leerlingen die in de opvang waren riepen haar vrijdagvoormiddag aan haar venster om haar zingend een gelukkige verjaardag te wensen. Zij zorgden er ook voor dat het geschenk van de school veilig bij de jarige Rita kwam.

“Rita die recht tegenover onze school woont, heeft een speciale band met onze school. Haar kinderen liepen hier school en nu lopen een paar van haar kleinkinderen hier school. Sedert er 6 jaar geleden een paar keer werd ingebroken heeft Rita het vrijwillig op zich genomen om iedere avond, ook tijdens de vakanties, te controleren of alle buitendeuren van de school goed zijn afgesloten en of het onze dieren aan niets ontbreekt. Ondanks de beperkingen met de coronacrisis konden wij haar 80ste verjaardag niet onopgemerkt laten voorbijgaan”, vertelde Sabine François, leerkracht van de GBS De Kruipuit.

(LV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier