Geen septemberkermis in het centrum van Zwevegem

Marc Vandeburie. (foto GJZ)
Redactie KW

Unizo Zwevegem en het Gemeentelijk Feestcomité hebben besloten de septemberkermis te annuleren. De vele inspanningen die al geleverd waren, zullen wellicht volgend jaar hun vruchten afwerpen.

Ten gevolge van corona en de onzekere situatie nu en in de komende weken annuleren Unizo Zwevegem en het Gemeentelijk Feestcomité Zwevegem Centrum, alle door hen georganiseerde activiteiten tijdens het kermisweekend in september. “Naast de kermisattracties hadden we nochtans een mooie affiche klaar met een avondmarkt, modeshow, optredens van Gene Thomas en Metejoor, het berendorp, braderie en randanimatie in de straten”, aldus Unizo-voorzitter Stefaan Vanneste. “Het is voor ons onmogelijk om te bepalen hoeveel mensen er zullen aanwezig zijn op de evenementen. Gezien de stijgende trend van de laatste twee jaar, zou dit meer zijn dan wat nu toelaatbaar is en zou het onmogelijk zijn om alles veilig te laten verlopen”, pikt Marc Vandeburie van het feestcomité hierop in.

Beide organisaties hebben lang gehoopt de kermis tocht te kunnen laten doorgaan. “De laatste maanden vonden de vergaderingen gewoon plaats en werd actief gewerkt aan de organisatie. Er werd heel wat werk verzet, maar de inspanningen zijn niet verloren en worden meegenomen naar volgend jaar. De werkgroepen zullen ook verder actief blijven werken aan de volgende editie om zo een nog beter aanbod te kunnen bieden”, aldus Stefaan Vanneste.

Ambitieus

“We blijven in ieder geval ambitieus om de ingeslagen positieve weg van de afgelopen twee jaar verder te zetten en zo van Zwevegem Kermis een bruisend weekend te maken voor de Zwevegemnaren, de handelaars en ondernemers”, besluit Marc Vandeburie.

De laatste, door de gemeente georganiseerde, verkeersvrije Otegemstraat op zondagnamiddag 13 september zal wel doorgaan. (GJZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.