Geen San Silvestercross in Sint-Eloois-Winkel, wel alternatief loopparcours mét fotowedstrijd

Elk jaar lokt de San Silvestercross heel wat sportievelingen naar Sint-Eloois-Winkel.©jan_stragier;Jan Stragier foto a–JS
Elk jaar lokt de San Silvestercross heel wat sportievelingen naar Sint-Eloois-Winkel.©jan_stragier;Jan Stragier foto a–JS
Redactie KW

De San Silvestercross, de oudste stratenloop in onze provincie, gaat dit jaar door de coronapandemie niet door. De organisatoren van de corrida zorgden wel voor een alternatief loopparcours. Vanaf vrijdag 18 december tot en met donderdag 31 december kunnen atleten zich uitleven op een bewegwijzerd parcours.

Ieder jaar lokt de San Silvestercross tussen kerst en Nieuwjaar meer dan duizend sportievelingen naar Sint-Eloois-Winkel. Door de coronacrisis is de corrida dit jaar afgelast. “Ondanks de moeilijke en bizarre tijden willen we toch een variante editie organiseren van onze wedstrijd. Op die manier brengen we toch wat sfeer in deze dagen en hopen we iedereen aan het bewegen te krijgen”, aldus Klaas Thermote van het organiserend comité.

Vanaf vrijdag 18 december tot en met donderdag 31 december kunnen atleten een bewegwijzerd parcours aflopen. “Ook dit jaar kiezen we voor een kleine cross en een grote cross. Het parcours is 4,25 kilometer lang. Deelnemers kunnen kiezen om een of twee ronden te lopen. Het parcours is natuurlijk niet verkeersvrij. Let daarom heel goed op”, verwittigt Klaas Thermote de deelnemers.

Virtueel klassement

De start- en aankomstzone van deze aangepaste editie van de San Silvestercross ligt achter de kerk van Sint-Eloois-Winkel. Daar voorzien de organisatoren een opvallend decor waar de deelnemers hun loopje kunnen vereeuwigen met een foto.

Deelnemers die hun prestatie vastleggen in een loopapp kunnen die doorsturen naar de Facebookpagina van de San Silvestercross. “Voor de niet-Facebookers voorzien we twee brievenbussen bij de start- en aankomstzone. In de ene bus liggen er inschrijvingsbriefjes. In de andere kan men na aankomst het briefje met daarop de gelopen tijd deponeren. We hopen natuurlijk op de sportiviteit van de deelnemers.”

De organisatoren houden een virtueel klassement bij. “Wie dat wenst kan natuurlijk op verschillende dagen het parcours aflopen en zo proberen de tijd te verbeteren. Net zoals andere jaren worden ook deelnemende bedrijven en verenigingen in het klassement opgenomen.”

Deelname aan deze editie van de San Silvestercross is gratis. Inschrijven op voorhand is niet nodig.

De organisatoren verloten tien Ledegembonnen van 25 euro onder alle deelnemers. Ook de meest originele foto bij het decor aan de start- en aankomstzone valt in de prijzen.

Goede doel

“Per deelnemer schenken we een euro aan het goede doel. Dit jaar werd er gekozen voor vzw ‘t Ferm, de organisatie die zich inzet voor mensen met een beperking, uit Rollegem-Kapelle. Hoe meer deelnemers, hoe meer we kunnen schenken aan ‘t Ferm”, besluit Klaas Thermote. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier