Geen rommelmarkt, wél leuke alternatieven in Ruiselede

(foto RV)
(foto RV)
Redactie KW

Ook dit jaar zal het in Ruiselede-centrum relatief stil zijn op 1 mei. De coronabeperkingen laten een druk bezochte rommelmarkt niet toe. Gelukkig blijft de organisatie niet bij de pakken zitten, ze komen met een kindvriendelijk alternatief.

Dat was 24 jaar lang helemaal anders, met de alom bekende en druk bezochte rommelmarkt ‘Het Rommelt in het Park’. Editie 25 zou in 2020 een feestaflevering worden, in organisatie van het vernieuwd en verjongd comité dat dan in alle glorie en vol enthousiasme zou debuteren en alles van A tot Z coördineren en beheersen.

Die gedreven vriendengroep bestaat vandaag uit Melanie De Doncker, Benjamin Verstringe, Toon Vereecken, Hanne Maeseele, Bart Schaubroeck, Hannes Danckaert, Sander Tanghe, Valerie Delberghe, Dries Van Wanseele, Katrijn Van Der Linden, Peter De Keyser, Janne Vanoverberghe.

Helaas,die ambitie werd gefnuikt door de coronapandemie. Op 1 april plaatsten vier mensen van het comité een eerste publibord aan het gemeentehuis nabij het Park, traditiegetrouw het ‘zenuw- en consumptiecentrum’ van een volle dag feestgedruis. Ook dit jaar laten betijen en niets doen, was geen optie. De dynamische ploeg presenteert een leuk en sportief en kindvriendelijk alternatief van 1 tot 15 mei. De initiële bedoeling was een tweedaagse op 1 en 2 mei, maar door nogmaals verstrengde coronamaatregelen, werd dit plan proportioneel aangepast.

Kinderparcours

“Eigenlijk hoefden we vanaf begin dit jaar geen hoge verwachtingen te koesteren inzake al dan niet kunnen en mogen organiseren. We hielden wel constant de vinger aan de pols en vergaderden regelmatig via videocall, niet fysiek zoals het ook van hogerhand was verboden of toch sterk afgeraden. Onze nieuwe ploeg van de eigenlijke organisatie is sterk gerelateerd met de succesformatie, die een kwarteeuw deze grote rommelmarkt organiseerde en steeds imposanter maakte. Midden april, we mikken op 17 april, start onze promocampagne voor de tweedaagse, via de website www.rommelmarktruiselde.be , via sociale media en flyers.”

“Voor de tweedaagse presenteren we een kidswandeling van zowat 3km. Een soort zoektocht ook, waarbij elementen van mijnheer Rommel langs het parcours te vinden zijn. Het klinkt mysterieus en ietwat magisch. We garanderen dat het zeker heel leuk en spannend wordt.”

Infokast

“Voor de volwassenen zijn er uitgepijlde trajecten over 5 en 10km door ‘nieuw Ruiselede’, met de nadruk op de nieuwe verkavelingen en sites in het dorp. Want niemand kan er naast kijken: het Molendorp groeit en breidt uit qua woningbouw en industriële impact. In het park zal een infokast staan met het deelnemingsformulier en met vragenlijstjes, en wandel- en zoektocht, waarbij de juiste antwoorden uitmonden in een kruiswoordraadsel. Wie best scoort, mag een prijsje ontvangen.”

(RV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.