Geen rommelmarkt in Kemmel in september

De Kemmelse rommelmarkt lokt steeds tienduizenden bezoekers. © Eric Flamand
Redactie KW

De rommelmarkt vindt steeds plaats op de eerste zondag van september. Omwille van het coronavirus wordt de editie van 2020 geannuleerd.

“Het feestcomité heeft de situatie even afgewacht, maar heeft nu beslist dat we dit jaar de rommelmarkt niet zullen organiseren”, aldus Magda Verhoye van het feestcomité. “De maatregelen van de overheid lopen momenteel tot eind augustus, maar het is erg twijfelachtig dat we een paar dagen later een evenement kunnen organiseren waar enkele tienduizenden mensen op afkomen. We nemen deze beslissing met pijn in het hart, maar de gezondheid van onze inwoners en medewerkers komt op de eerste plaats.”

Kleinschalige activiteiten in kermisweekend

Het midsummerontbijt, dat gepland stond op zondag 5 juli, wordt ook geannuleerd. Over alle andere activiteiten in de kermisperiode van Kemmel is nog geen beslissing genomen. Magda Verhoye: “We wachten nog even af. In de loop van de zomer zullen we evalueren welke activiteiten we op een veilige manier kunnen organiseren.”

“Ook dit jaar blijft het de ambitie om het dorp in feeststemming te brengen, al zal dat op een andere en kleinschalige manier zijn.” Tijdens de kermisweek worden ondermeer een loopwedstrijd, eetfestijnen, een kindernamiddag, een seniorennamiddag en een competitie touwtrekken georganiseerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier