Geen ParkPop-festival in 2020

Redactie KW

Vandaag heeft het ParkPop-bestuur, in samenspraak met burgemeester Jan de Keyser, de knoop doorgehakt. Er komt dit jaar geen ParkPop-festival op 22 en 23 augustus in het Beukenpark.

“Het wordt jammer genoeg een zomer zonder ParkPop”, vertelt bestuurslid Isabelle Constant. “Het was voor ons al een tijdje duidelijk dat de kans op een 19de editie van ons jaarlijks festival quasi onbestaande zou zijn. Ook na de laatste richtlijnen die de Nationale Veiligheidsraad vorige vrijdag bekendmaakte is er, in theorie, nog steeds geen 100 procent duidelijkheid… Maar het gezond verstand moet nu primeren. De laatste jaren verwelkomden wij telkens ongeveer 17.000 bezoekers tijdens ons weekend. De regels inzake social distancing kunnen wij onmogelijk garanderen en een opflakkering van het virus is het laatste dat we in de hand willen werken. De gezondheid en veiligheid van iedereen blijft onze grootste prioriteit. In overleg met burgemeester Jan de Keyser was annulatie dan ook de enige uitkomst.”

“Dat ParkPop er deze zomer niet zal staan, komt hard binnen…”, vult voorzitter Kevin Claeys aan, “Niet alleen voor het bestuur en de fans, die er maanden naar hebben uitgekeken, maar ook voor onze vele medewerkers, crew, sponsors, leveranciers, artiesten, vrijwilligers en omwonenden. Jaar na jaar is ParkPop uitgegroeid, van een kleiner eendagsevenement tot een volwaardig, gratis festivalweekend met heel mooie line-ups, fantastische sfeer en dit op een unieke locatie. Dit alles is enkel mogelijk geweest, door de steevaste inzet van onze vele vrijwilligers, de jaarlijkse steun van onze talrijke sponsors en een uitstekende samenwerking met gemeente Oostkamp. Bij deze wensen wij iedereen die hieraan heeft meegebouwd, nogmaals van harte te bedanken! Wij kijken alvast vooruit naar betere dagen, want dan willen we er opnieuw staan”, besluit de voorzitter. (PH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.