Geen overrompeling op openingsdag Bellewaerde Aquapark

© TG
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

De eerste officiële openingsdag van Bellewaerde Aquapark is maandag goed verlopen. Veel nieuwsgierige waterratten zakten af, maar nooit was het waterpark volzet.

Bellewaerde Aquapark opende de deuren op maandag 1 juli om 10 uur na vijftien maanden bouwen en drie proefdraaien. “De openingsdag van Bellewaerde Aquapark is goed verlopen”, zegt woordvoerder An De Ridder van Bellewaerde Aquapark. “Voor de opening stonden er al een aantal mensen te wachten aan de ingang. Het Aquapark was wel niet volzet. We hebben op geen enkel moment de totaalcapaciteit overschreden. De mensen kwamen gespreid over heel de dag, waardoor het op geen enkel moment te druk was. De reacties van bezoekers die wij ontvingen waren in de trant van ‘Heel aangenaam, mooi Aquapark’, ‘we hebben ons heel goed geamuseerd’, ‘heel leuke glijbanen’.”

Bellewaerde Aquapark is met 17 miljoen euro de grootste investering ooit in het Ieperse pret- en dierenpark. Blikvangers zijn de twee grote glijbanen: de Aquaventure en de Splash Clash. Op de ‘Jungle Expedition’ kun je je op een band doorheen heel het aquapark laten meedrijven door de stroming. Er zijn drie speelzones: Aqua Fort (een kasteel waar om de paar minuten een emmer van 800 liter leeg gekieperd wordt), de Junior Explorer (een boot met waterkanonnen en glijbaan) en Bambino Beach (het peuterbad met klimmuurtje, glijbaantje en aanpalende jacuzzi voor de mama’s en de papa’s).

Mama’s en papa’s kunnen zich trouwens ook ontspannen in de Secret Cave, met bubbelbad, sauna en meterslange bubbelbank. Aan de Bubble Bar geniet je van verfrissende drankjes. Je hoeft er zelfs amper de jacuzzi voor uit te komen. Er is ook de hellende ligweide en een restaurant met een droog en een nat gedeelte. In het droog gedeelte kun je trouwens ook iets eten of drinken zonder toegang te moeten betalen.

Eind juni maakte Bellewaerde bekend dat het waterpark op 1 juli zou opengaan.

https://www.youtube.com/watch?v=u5WqQme0TRE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier